Amerika'ya şok! Moody’s ABD’nin kredi notunu düşürdü!

Uluslararas kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s ABD’nin kredi notunu düşürdü.

Güncelleme:

Uluslararas kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s ABD’nin kredi notunu düşürdü. Daha önceden “Aa” olan notunun teyit edildiği açıklamada görünümün değiştirildiği dikkatlerde kaçmadı. “Aa durağan” olan not görünümü yeniden düzenlenerek “Aa negatif” olarak revize edildi.

Moody’s tarafından yapılan yeni açıklamada ABD’nin not görünümün değiştirildiği duyuruldu. Uluslararası derecelendirme kuruluşu olan Moody’s tüm ülkelerin not görünümlerini belirli kriterlere göre derecelendiriyor. Bunun sonucunda da ülkelerin ekonomileri hakkında bilgi almak mümkün hale geliyor.

Moody’s not görünümü için açıklama yaptı

ABD’nin not görünümünü değiştişren Moody’s bunun için de gerekçeli bir açıklama yaptı. Buna göre yüksek faiz oranları ile hükümet harcamalarına dikkat çekildi. Yapılan açıklamada ABD’nin mali açıklarının büyük kalabileceği belirtildi. Özellikle burada borç karşılanabilirliğe dikkat çekildi.

Özellikle ABD kongresindeki siyasi kutuplaşmalara da dikkat çeken Moody’s, bu anlamda gereken çalışmaların kısa sürede tamamlanabileceğini belirtti. Ayrıca kredi notunun teyit edilmesinin ABD’nin kredi gücünü korumaya devam ettiğinin göstergesi olduğu da hatırlatıldı.  Tüm bunlarla birlikte uluslararası ekonomik duruma göre ABD’nin yaşamış olduğu bu durum onun ekonomik olarak geriye gittiğinin en bariz göstergesi oldu.

Etiketler Moody's ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800