Amazon, Alexa biriminde işten çıkarmalara gidiyor

Amazon'un yapay zeka asistanı "Alexa" birimindeki bir grup çalışanın işine son verildiği öğrenildi.

Amazon'un bildirisinde, Alexa ile kaydedilen ilerlemenin memnuniyet verici olduğu vurgulanarak, müşterilerin evlerinde bulunan yarım milyardan fazla cihazla saatte on milyonlarca kez etkileşime girdiği belirtildi.

Neden işten çıkarmalar oldu?

Ayrıca, şirketin üretken yapay zeka alanındaki yatırımlarına atıfta bulunulan açıklamada, iş önceliklerinin ve müşteri taleplerinin dikkate alındığı ve buna göre ayarlandığı ifade edildi. Bu doğrultuda, bazı girişimlerin durdurulduğu ve bazı çalışanların rollerinin değiştiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, bu değişikliklerin bir sonucu olarak bazı çalışanların işlerine son verildiği, ancak katkılarından dolayı teşekkür edildiği ifade edildi.

Zor bir karar olduğu belirtilen açıklamada, Alexa'nın geleceğine dair iyimser bir bakış açısının korunduğu ve "Alexa, ilerledikçe işimizin önemli bir parçası olmaya devam ediyor ve vizyonumuzu gerçekleştirmek için yatırım ve yenilik yapmaya devam edeceğiz." dendi. 

ABD medyasında çıkan haberlere göre, Amazon'un Alexa biriminde işten çıkarılan kişi sayısının "birkaç yüz" olduğu bildirildi. Ayrıca, hafta başında Amazon'un oyun biriminde 180'den fazla kişinin işten çıkarıldığı ve bazı bölümlerin kapatıldığı belirtilmişti. 

Etiketler Amazon
Yorumlar
Kalan Karakter 800