Altın kralının yatı alıkonuldu

Süleyman Kerimov'un 325 milyon dolarlık süper lüks yatı Amadea alıkonuldu. Forbes’e göre 14,5 milyar dolar serveti bulunan Rus Oligark Kerimov, 'altın kralı' olarak biliniyor.Amadea dünyanın en lüks ve pahalı yatları arasında

Okyanus ülkesi Fiji, Lautoka kentinin Queens Rıhtımı'na demirleyen Rus milyarder Süleyman Kerimov'a ait 325 milyon dolar değerindeki süper lüks yatı Amadea'yı alıkoyduğunu bildirdi.

Gümrük giriş izni olmadan ülkenin ikinci büyük kentine demirleyen 106 metre uzunluğundaki yatın alıkonulduğunu doğrulayan Fiji Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, Kerimov'a ait süper lüks yatın kaptanı ve mürettebatının yatta gözaltında tutulduğunu belirtti.

Altın kralının yatı alıkonuldu  resim: 0

Forbes’e göre 14,5 milyar dolar serveti bulunan Kerimov, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş sonrası ABD, AB ve İngiltere tarafından yaptırım uygulanan Rus oligarklar listesine alınmıştı.

36 KİŞİYE KADAR MÜRETTEBAT TAŞIMA KAPASİTESİ

Kerimov'a ait Ameda adlı motoryat, 2016 yılındaAlmanya'da Lurssen tarafından Rendsburg tersanesinde inşa edildi. Halen Cayman Islands bayrağı altında bulunan yatın iç tasarımı Fransız tasarımcı tasarım evi Zuretti tarafından tasarlandı. Amadea, bir VIP kabinden oluşan 8 süitte 16 kişiye kadar konforlu bir şekilde konaklayacak şekilde tasarlanırken ana süitte, çalışma ve giyinme odasının yanı sıra banyo da bulunuyor. Yat, 36 kişiye kadar mürettebat taşıma kapasitesine sahip.

Tesla'da büyük zarar! 40 bin araç kayıpŞanghay'da Covid-19 sebebiyle uygulanan karantina ve kapatma tedbirleri Tesla'yı büyük zarara uğrattı. 40 bin aracın üretimi gerçekleşemedi.

 

Etiketler Haber son dakika Rusya
Yorumlar
Kalan Karakter 800