Altın fiyatları yılın en yüksek seviyesine geldi! Elinde altın olanlar için yeni yıl gelmeden uyarı

Yıl boyunca rekor üstüne rekor tarz dileyen altın fiyatları 2148 $’ı görüp rekor fiyata ulaştı. Bu gelişme piyasada önemli bir etki gördü. Altın fiyatlarında rekor seviyeye ulaşılması ile birlikte yılın son fırsatı olan aralık ayında yatırımcılar için uyarılarda bulundu.

Güncelleme:

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar konusunda yatırımcılar uyarıldı. Para piyasası uzmanı İslam Memiş yaptığı piyasa açıklamalar ile yatırımcıların dikkatini çekti işte konuyla ilgili tüm detaylar…

Altın rekor yükselişe geçti

Altında yaşanan rekor seviyeye ver Yatırımcıların güvenli bir liman arayışında olmasının bir sonucu olarak görülüyor. Yatırımcıların altına talebinin artması ile birlikte fiyatlar yukarı çekiliyor.  

Ons altın rekor seviyeye ulaşarak FED’in 2004 yılı beklentisinden erken faiz indirimine girebileceği beklentisi ile birlikte 2148 $’ı gördü. Gram altın 2000 $’ın üzerine çıkarak altın piyasasında dikkat çekti. Uzmanlardan arda ardına uyarılar geldi. Yatırımcıların stratejilerini gözden geçirmeleri konusunda uyarılar yapıldı.

İslam Memiş açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı olarak bilinen İslam Memiş açıklamalarda bulundu. Uzman beş aydır beklemiş olduğu ve uyarılarına devam ettiği dolar karşısında bulunan varlıklara yatırım yapma uyarılarını tekrardan hatırlattı. Uzman; Euro 1,04, Sterlin 1,20 dolar ons altın 1808 $ ve gümüş ons 20 $ iken bugün Euro 1880, sterlin 1,27, ons altın 2070, ons gümüş 2546 olarak vatandaşın karşısına çıktığını belirtti. 2024 hedeflerini paylaşan Memiş Euro için 1,15, isteyen için 1,32, dolar ons altın için 350 $ gümüş için 32 $ şeklinde bir tahmin yayınladı.

Kar satışları için cuma günü uyarı yaptı

Altındaki yükselişi ile ilgili açıklamalar yapan İslam Memiş kar satışları adına cuma günü uyarılar yaptığını bu haftada düşüş beklediğini ve düşlerin kademeli olarak olacağını belirtti. Bu hafta kısa vadelerde geri çekilmelerinde mümkün olacağını belirten uzman bu dönemi bir alım fırsatı olarak değerlendirdi. İslam Memiş gram altındaki beklentinin ilk aşamada 2500 TL sonrasında 2700 TL olacağının altını çizdi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800