Altın fiyat yükselişine devam ediyor! Altın ve para piyasaları uzmanı açıkladı!

Altın fiyatları üzerindeki yükselişin yavaş adımlar ile birlikte gerçekleştirildiği dönem içerisinde piyasa uzmanları dikkat çeken uyarılar paylaşıyor. Her düşüş bir alım fırsatı olarak değerlendiriliyor.

Güncelleme:

Altın ve para piyasaları ile ilgili açıklamalar paylaşıldı. Bir süredir iddia edilen 1 gram altının yasaklanacağı iddiası yeniden gündeme geldi. İşte o konuyla ilgili tüm detaylar…

2024 yılı güncel altın piyasası

Bu hafta yatırım araçlarından biri olan altın, dolar ve borsa yatırımcılarına kazandırdı. 24 ayar gram altın fiyatı %0.30 kazanç ile birlikte 1009 95 TL’ye kadar çıktı. Cumhuriyet altının fiyatı ise 0.28 artış oranı ile birlikte 13.409 TL’ye ulaştı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu belirtti.

Alım fırsatı doğdu

Altın piyasaları üzerinde haftanın bu şekilde kapanması uzman İslam Memiş tarafından değerlendirildi. Gram altın ve çeyrek altın için uyarılar yapıldı. Gram altın resmi kurumlarda 2000 üzerinde test edildi. Serbest piyasalarda ise 2068-2076 TL aralığında bir seyir izledi. 2070 direncinin takip edildiğini aktaran İslam Memiş, iki gecelik kapanış olduğu taktirde altıdan 2090 TL üzerinden geleceğin paylaştı. İlk direncin 2150 TL, sonunda ise 3000 TL hedefinin gözetildiği aktarıldı. Uzman altın tarafındaki her bir düşüşün alır başladı olduğunu belirtti.

Çeyrek altın için uyarılar yapıldı

Altın ve para piyasaları uzmanı olarak bilinen Memiş, çeyrek altın için dikkat çeken bir açıklama yaptı. İki haftadır darphane üzerinden basılan çeyrek, tam ve yarım altın yapımında ciddi bir işçilik olduğu dile getirildi. Özellikle de çeyrek altına 70 TL’lik işçilik olduğuna dikkat çeken Memiş, gerçek değerin üzerinde olan 70 TL işçiliğe vurgu yaptı. Haliyle birlikte darphanenin üretmiş olduğu sarrafiye grubunun altınların da iki haftadır işçilikli bir fiyatın belirlendiği değerlendirilmesi yapıldı. İslam Memiş bu konuyla ilgili İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı’nı ziyaret etti. İlgililerin üretimin artacağını söylediği aktarıldı. Memiş, bugünlerde altın almak isteyenlerin çeyrek, yarım ve cumhuriyeti benzeri altınları değil kesme altını tercih etmelerini önerdiğini dile getirdi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800