Altın alımı yapacaklar dikkat! İslam Memiş uyardı: Hangi altın tercih edilmeli?

Finans analisti İslam Memiş, altın alımı yapacakları uyardı.

Finans uzmanı İslam Memiş, Haber Global'de giderek artan altın fiyatlarını değerlendirdi. Memiş, rekorların kaydedilmesine rağmen, bu durumun alım fırsatları sunabileceğini belirtti ve bu konuda belirli bir ons seviyesi önerdi. Ayrıca, önermediği bir altın türünü de açıkladı.

Memiş, "Küresel ekonomik belirsizliklerin fiyatlandığı bir döneme girdik. Bu yükselişler bizim için beklenmedik değil. Ons altında 2350 doları, gram altında ise 3000 lirayı hedefliyoruz, ancak bu agresif yükseliş bizi şaşırttı. Altın fiyatları her ay yeni bir rekora imza atıp yükselmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

İslam Memiş, şu açıklamaları yaptı:

Ocak ayında 2024'ün gram altında 3000, ons altında 2350 doları beklediğimi ifade ettim. Aynı öngörüm geçerli. Bugünkü ekonomik şartlar bunu gösteriyor.

Merkez bankalarının faiz politikaları altın fiyatlarını baskılıyordu. 2024'te 3000 lirayı hedef alan gram altın karşımızda olacaktır ancak kısa vade için mutlaka bir düzeltme hareketi, teknik olarak aşağı bir trend olabilir.

'Ons altın takip edilmeli'

Altın alımı yapacaklar, uzun vadeli yatırımcılar olduğu için her düşüş alım fırsatı olur. Elinde altın olanlar ise bozdurmak için acele etmesin. Her ay yeni bir rekorla karşımızda olan bir emtia var. 2024 yılında altın, altın çağını yaşayacak. 2024'te de en fazla getiri sağlayan yatırım aracı olmaya devam edecek altın.

Zaman zaman alım fırsatı verecektir altın sabırlı olmakta fayda var ama 2300'ün altına sarkacak da değildir. Ne kadar yükseliş olduğu aşikar. Ons altın takip edilmeli.

2100 doların altına sarkmalarda ons altında, gram altın için alım fırsatı oluşabilir. Gram altın ya da has altın alınmalı, ziynet altını almalarını tavsiye etmiyorum. İşçilik var çünkü."

Etiketler islam memiş Altın
Yorumlar
Kalan Karakter 800