Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sene de Taksim Meydanı'nın toplantı ve gösteri yürüyüşleri için belirlenen yer ve güzergahlar arasında olmadığını, dolayısıyla 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmayacağını vurguladı.

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'daki basın toplantısında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne dair açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, Taksim'de kutlanmayacağını belirttiği 1 Mayıs'la ilgili olarak, toplantı ve gösteri yürüyüşünün demokratik bir hak olduğunu vurguladı. Ancak Taksim Meydanı'nın bu etkinlik için uygun olmadığını ifade etti. Bakan Yerlikaya, İstanbul'da farklı etkinlikler için 40 ayrı yer ve güzergahın belirlendiğini ve tüm başvuruların kabul edildiğini belirtti. Ancak bazı konfederasyonlar ve sendikaların Taksim'de toplanma çağrılarının izin verilmeyeceğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

“1 Mayıs nedeniyle şimdiye dek 55 ilimizde 103 ayrı etkinlik müraacatı yapılmıştır. Hepsine izin verilmiştir. İstanbul için burada parantez açmak istiyorum.

İstanbul'da toplantı ve yürüyüş güzergahı valiliğimizce bu yıl 40 ayrı güzergah ilan edilmiştir. Geçmişte olduğu gibi işçi sendikalarının müracaat yaptığı yerlere izin vermiştir. Bazı işçi sendikaları da Taksim'e çağrıda bulunmaya devam etmişlerdir.

Terör örgütleri de 54 sosyal medya hesabından 'Taksim'e gelin' çağrısı yapıyorlar. Taksim Meydanı, toplantı ve yürüyüş güzergahları arasında değildir. Çünkü Taksim ve çevresi toplantı ve gösteri için uygun değildir. Araç yoğunluğunun çok olduğu bu bölge kişi haklarının korunması yönünde ciddi riskler barındırmaktadır.

1 Mayıs'ın huzur ve güvenliğin sağlanması için toplam 29 cadde ve bu caddelere açılan sokaklar trafiğe kapatılacaktır. 42 bin 434 polisimiz görev yapacaktır. 1 Mayıs'ta İstanbul Valiliğine başvuran konfederasyon ve belirli sayıdaki temsilcileri Taksim anıtına çelenk bırakabilecek ve saygı duruşunda bulunabilecek.”

Etiketler 1 mayıs
Yorumlar
Kalan Karakter 800