Ağustos’ta elektrik üretimi ne kadar oldu?

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayına göre bu yıl Ağustos ayında %4,1 oranında daha fazla elektrik üretimi yapıldı.

Güncelleme:

Enerjiye yönelik olarak olumlu faaliyetlerini sürdüren Türkiye, özellikle elektrik üretimi konusuna büyük önem veriyor. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayına göre bu yıl Ağustos ayında %4,1 oranında daha fazla elektrik üretimi yapıldı. Buna göre 2023 Ağustos ayında 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat elektrik üretimi gerçekleştirildi.

Ağustos’ta elektrik üretimi ne kadar oldu? resim: 0

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, elektrik piyasası sektörü raporuna göre Türkiye’deki elektrik üretim verilerini paylaşmaya devam ediyor. Buna göre üretilen elektriğin de hangi kaynaklardan elde edildiği biliniyor. Bunlar:

  • %30,2 doğalgaz santralleri
  • %22,9 kömür santralleri
  • %17,3 hidroelektrik santralleri
  • %11,2 linyit santralleri
  • %10,2 rüzgar enerjisi

Bu oranlarda üretilen elektrik tüm Türkiye genelinde kullanılmaktadır. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yoğun çaba gösteren sektörde de üretim her yıl daha fazla oran ile artış yaşamakta.

Elektrik üretimi artıyor

Elektrik üretimi kapsamında özellikle yapılan değerlendirmeler ile birlikte dışa bağımlılığın büyük ölçüde azalması gündemde. Söz konusu Ağustos ayı rakamlarına göre geçen yıla göre yaşanan %4,1 artışta bunun en bariz göstergesi. Elektrik piyasasında üretilen elektrik artarken aynı zamanda tüketici sayısı ve kurulu güçte de artış yaşandığı kayıtlara geçiyor.

Etiketler Üretim elektrik
Yorumlar
Kalan Karakter 800