ABD'nin en değerli girişimi WeWork iflas başvurusunda bulundu

Bir dönem ABD'nin en değerli girişimi olan WeWork, iflas başvurusunda bulundu. İşte detaylar...

WeWork tarafından yapılan açıklamada, borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla ABD İflas Kanunu'nun 11. Bölümü kapsamında alacaklı koruması talebiyle iflas başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

Kreditörler, WeWork'ün borçlarının yaklaşık yüzde 92'sini elinde tutanlar, yeniden yapılanma planını onayladılar. Şirketin iflas başvurusu dosyasında varlıklarının 15 milyar dolar civarında olduğu aktarıldı.

Geçen hafta ABD medyasında yer alan haberlere göre, bir zamanlar ABD'nin en değerli girişimi olan WeWork, New Jersey'de yeniden yapılanma iflası olarak bilinen 11. Bölüm dilekçesi verme hazırlığı içindeydi. WeWork, ekim ayı başında bir borç ödemesini kaçırmıştı ve bu, resmi iflas ilanı için 30 günlük bir geri sayımın başlamasına neden oldu.

Şirket, geçen hafta borçların bir kısmının ödemesinin geçici olarak ertelendiği ve ödemesiz dönemin sona erdiği konusunda alacaklılarla anlaşma yaptığını duyurdu.

Yüzde 98,5'lik düşüş

Dünya genelinde 119 şehirde hizmet veren WeWork, 2023 yılında hisse değerinde yaklaşık yüzde 98,5'lik bir düşüş yaşadı ve piyasa değeri 44 milyon dolara kadar geriledi.

WeWork'e Suudi destekli SoftBank Vision Fonu dahil olmak üzere yatırımcılar, toplamda 47 milyar dolara kadar değerlemeyle yatırım yapmıştı. 2019'da halka açılmayı hedefleyen WeWork, ancak yatırımcıların uzun ve kısa vadeli kiralamalar şeklindeki iş modeline şüpheyle yaklaşması nedeniyle halka açılamamıştı. 2021 yılında ise daha düşük bir değerlemeyle halka açılmayı başarmıştı.

En büyük destekçisi SoftBank, şirketi desteklemek için önemli bir miktarda kaynak harcadı, ancak şirket devam etmekte olan zararlar verdi. Covid-19 salgını nedeniyle ofislerin boşalması, WeWork'ün bina kira bedellerini ve borçlarını ödeme zorluğu yaşamasına neden oldu.

SoftBank'tan gelen açıklamada, WeWork'ün faaliyetlerini ve borçlarını yeniden yapılandırma sürecinin desteklendiği ve "SoftBank'ın, yatırımcıların uzun vadeli çıkarlarına yönelik olarak hareket etmeye devam edeceği" belirtildi.

Etiketler ABD iflas
Yorumlar
Kalan Karakter 800