ABD'de Cadılar Bayramı heyecanı: Harcamalarda rekor bekleniyor

Cadılar Bayramı, ABD'nin en popüler ve eğlenceli geleneklerinden biri. Bu özel gün için yapılacak harcamaların, yüksek fiyatlar ve borçlanma maliyetlerine karşın bu yıl 12,2 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor.

Güncelleme:

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25-5,50 aralığına çıkardı, ancak perakende harcamaların güçlü bir seyirde devam ettiğini görüyoruz. Son üç ayda gözlenen perakende satış verileri, Amerikalı tüketicilerin bu yüksek faiz oranlarına karşı gösterdiği direncin bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Üstelik ülke genelinde yüksek fiyatlar ve borçlanma maliyetleri gibi zorluklara rağmen, Cadılar Bayramı alışverişleri hızla artıyor.

Yüzde 73 ile rekor kırması bekleniyor

ABD Ulusal Perakendeciler Birliği (NRF) ile Prosper Insights & Analytics'in gerçekleştirdiği ankete göre, Cadılar Bayramı'nı kutlamayı ve bu etkinliklere katılmayı planlayan Amerikalıların oranı geçen yılı aşmayı bekliyor.

Önceki yıl yüzde 69'a ulaşarak salgın öncesindeki dönemin ötesine geçen bu oranın, bu yıl yüzde 73 ile rekor bir seviyeye çıkması tahmin ediliyor.

ABD'de Cadılar Bayramı heyecanı: Harcamalarda rekor bekleniyor resim: 0

Cadılar Bayramı'nda neler yapılacak?

Cadılar Bayramını kutlamayı düşünenlerin yüzde 68'i bu yıl şekerlemeler dağıtmayı, yüzde 53'ü evlerini süslemeyi, yüzde 50'si kostüm giymeyi, yüzde 32'si parti düzenlemeyi veya partiye katılmayı, ve yüzde 28'i çocuklarını "şeker mi şaka mı" etkinliğine götürmeyi planlıyor.

Kutlamalara katılımın artması, harcamaların da yükselmesine neden olacak gibi görünüyor. Cadılar Bayramı vesilesiyle, 2022 yılında tüketicilerin 10,6 milyar dolar civarında harcama yapmaları tahmin edilirken, bu yılın 12,2 milyar dolarla yeni bir rekor seviyeye ulaşması bekleniyor.

Amerikan tüketicilerinin Cadılar Bayramı temasına uygun kostümler, tatlılar, süslemeler ve tebrik kartları için ortalama olarak 108,24 dolar harcayacakları ve 2021'deki 102,74 dolarlık rekoru aşacakları öngörülüyor.

Daha önceki yıllara göre daha fazla talep gören ve geçen yıl 3,6 milyar dolar harcama yapılan kostüm alışverişlerinin bu yıl 4,1 milyar dolarla yeni bir rekor kırması bekleniyor.

Pandemi sırasında dekorasyon harcamalarının popülerliği arttı ve bu yıl 3,9 milyar dolarlık bir harcamayla zirveye ulaşması bekleniyor. Ayrıca, şekerleme harcamalarının da 3,6 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyor. Ancak, tebrik kartları için harcanan miktarın 500 milyon dolara gerileyeceği öngörülüyor.

Diğer büyük tatil dönemlerinde olduğu gibi, tüketiciler Cadılar Bayramı alışverişine erken başlama eğiliminde, özellikle 25 yaşın altındaki tüketiciler ise ilham almak için sosyal medya platformlarına yöneliyor.

Bu yıl, film ve televizyon dizilerindeki karakterler gibi popüler kültür ürünleri, birçok çocuk ve yetişkinin Cadılar Bayramı kostüm tercihlerini etkileyen önemli bir faktör olarak göze çarpıyor.

ABD'de Cadılar Bayramı heyecanı: Harcamalarda rekor bekleniyor resim: 1

Çocuklar hangi kostümleri tercih edecek?

Cadılar Bayramı kutlamalarında, 2,6 milyon çocuğun Örümcek Adam kostümü giymeyi düşündüğü, 2 milyon çocuğun favori prenses karakterini tercih ettiği, 1,6 milyon çocuğun hayalet, 1,5 milyon çocuğun süper kahraman ve 1,4 milyon çocuğun cadı kostümünü seçmeyi planladığı görülüyor.

Yetişkinler arasında ise, bu yıl 5,8 milyondan fazla kişinin cadı kostümü giymeyi düşündüğü, yaklaşık 2,4 milyon kişinin vampir, 1,8 milyon kişinin Barbie, 1,4 milyondan fazla kişinin Batman ve 1,3 milyon kişinin kedi kostümünü tercih ettiği görülüyor.

Ayrıca, hayvanseverlerin evcil dostlarına giydirmeyi düşündüğü en popüler kostümler arasında yüzde 11 ile balkabağı, yüzde 7 ile sosisli sandviç (hot dog) ve yüzde 4 ile yarasa kostümünün bulunduğu göze çarpıyor.

Etiketler ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800