ABD tarım dışı istihdam verisinde şok artış! Uzmanlar ters köşe...

ABD tarım dışı istihdam verisi bugün açıklandı. Açıklanan veriler uzmanları adeta ters köşeye yatırdı. İşte haberin detayları...

Güncelleme:

ABD tarım dışı istihdam verisi bugün açıklandı. Beklentilere göre ortalama 170 bin olması beklenen bu verinin tam olarak 336 bin olması herkesi şaşırttı. Verilere işsizlik oranı %3.8 oranında kaldı. Yapılan anketlerde bu oran %3.7 olarak belirlenmişti.

Enflasyona da etki eden diğer bir veri ise ortalama saatlik kazanç oldu. Bu anlamda ise ortalama saatlik kazancın beklentilerin biraz altında olması dikkat çekti. Eylül ayında bir önceki aya göre saatlik ortalama kazanç %0.2 olarak kayda geçti. Beklentinin aylık olarak %4.3 olduğu ancak açıklanan verinin %4.2 olması dikkatlerden kaçmadı.

ABD tarım dışı istihdam verisinde şok artış! Uzmanlar ters köşe... resim: 0

Tarım dışı istihdam verisinde şok artış

 Tarım dışı istihdam verisi öncesinde piyasada tahmin edilmesi zor beklentiler ortaya çıkmıştı. Karışık gelen ön veriler ile birlikte istihdamın ne kadar olacağı merak konusu idi. Ancak yine de beklentilerin 170 bin olarak kalması ve açıklanan verinin 336 bin olması elbette herkesi şaşırttı.

Açıklanan rakamlara göre ABD'li şirketler 2021 yılından bu yana en düşük istihdam yarattıkları ayı geride bıraktı. Bu ay istihdam verilerinde keskin bir düşüş göze çarpıyor. Üstelik 12 aylık ücretlerde de bu düşüş devam ediyor gözüküyor.

Etiketler Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800