72 ilde sağanak ve fırtına alarmı! AFAD uyardı

Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 41'i turuncu, 31'i ise sarı uyarı olmak üzere toplam 72 il için meteorolojik uyarı yayımladı.

Sağanak yağış ve fırtına etkisi altında bulunan 72 il için AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), meteorolojik uyarı yayımladı. AFAD'ın açıklamasına göre, 41'i turuncu, 31'i sarı olmak üzere toplamda 72 il için meteorolojik uyarı yapıldı.

Yapılan değerlendirmelere göre, uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlükleri bilgilendirilirken, sarı ve turuncu uyarı alan illerde AFAD ekipleri teyakkuz haline geçti.
Vatandaşlardan, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

Turuncu uyarı verilen iller

Turuncu uyarı verilen iller arasında Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak yer alıyor.

Sarı uyarı verilen iller

Sarı uyarı verilen iller ise Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Uşak ve Yozgat olarak sıralandı.

Sarı uyarı nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Turuncu uyarı nedir?

"Hasar ve kayıpların oluşması olasıdır. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir" uyarısını içerir.

Etiketler AFAD hava durumu
Yorumlar
Kalan Karakter 800