700 bin TL’ye araç kalmadı: İşte en uygun araç markaları ve modelleri listesi

Son dönemdeki zamların etkisiyle, Türkiye'de 700 bin TL'nin altında bir otomobil bulmak giderek zorlaştı. Araç almak isteyen kişilerin araç piyasasındaki gelişmeleri günden güne takip ettikleri biliniyor. Piyasada satılan en uygun 10 aracı sizin için sıraladık. İşte detaylar...

Güncelleme:



2019 yılında ortaya çıkan koronavirüs salgını, küresel ölçekte bir pandemiye dönüşerek birçok sektörü etkiledi. Fakat, 2023 yılı itibariyle sıfır otomobil fiyatlarındaki yükseliş eğilimi önceki aylara kıyasla belirgin bir şekilde yavaşlamış görünüyor. Aralık ayına gelindiğinde, fahiş zamların gözlenmediği ve piyasanın biraz daha dengelendiği gözlemleniyor.

Aralık ayında uygun fiyatlı araç modelleri listesi

Son dönemdeki fiyat artışları sebebiyle ülkemizde 700 bin TL altında araç yok denebilir. Aşağıda, aralık ayı fiyatlarına göre en uygun fiyatlı 10 otomobile göz atabilirsiniz:

Hyundai i10- 719 bin TL

Fiat Panda - 792 bin 900 TL

Citroen C3 - 813 bin TL

Citroen AMI - 390 bin TL

Renault Clio - 852 bin TL

Hyundai i20 - 799 bin TL

Fiat Egea Sedan - 794 bin 900 TL

Kia Picanto - 780 bin TL

Renault Taliant - 837 bin 900 TL

Fiat Egea Hatchback - 854 bin 900 TL

Araç fiyatları daha da artacak mı?

Son dönemlerde artan araç fiyatları, araç alma hayali olan kişiler için günden güne takip ediliyor. Ancak fiyatlara gelen zamlar, her bütçeye uygun fiyatların olmadığını gösteriyor. İlerleyen dönemlerde araç fiyatlarının ne şekilde olacağı ise önemli bir konu olarak merak ediliyor. Bazı araç alım satım uzmanları, şu anki dönemin araç alımına daha uygun olduğunu belirtiyorlar. 2024 yılındaki enflasyonun araç fiyatlarına yansıyacağı da kaçınılmaz olarak görünüyor.

İkinci el araba piyasasında son durum

İkinci el otomobil sektöründeki durağanlık devam ediyor ve fiyatlar ortalama olarak yüzde 30 oranında geriledi. Oto galericiler, piyasadaki bu durağanlığın bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyor ve fiyatların yüzde 35'e kadar düşebileceğini belirtiyorlar.

Yorumlar
Kalan Karakter 800