50 milyon hisseyi 9 gün içinde sattı! Jeff Bezos ne kadar kazandı?

Dünyanın en zenginlerinden Jeff Bezos, 50 milyon adet Amazon hissesini 9 gün içinde elden çıkardı. Peki hisselerin değeri ne kadar?

Jeff Bezos, yaklaşık 2,4 milyar dolar değerindeki 14 milyon Amazon.com hissesini satarak,  bu ayın başlarında açıkladığı 50 milyona kadar hisse satma planını yalnızca dokuz işlem gününde tamamladı.

2021'den beri hisselerini satmamıştı

Düzenleyici belgelere göre, Bezos'un nakit çıkışını 8,5 milyar dolara çıkaran son işlem, Salı günü itibariyle sona eren üç işlem günü içinde gerçekleşti. Dünyanın en zengin üçüncü kişisi, bu çılgınlık öncesinde 2021 yılından bu yana şirket hisselerini satmamıştı.

Amazon'un kurucusu ve aynı zamanda uzay araştırma şirketi Blue Origin ile Washington Post'un sahibi olan Bezos, gelirleriyle ilgili gelecek planlarını henüz açıklamış değil. Bezos, 2 Kasım'da Seattle'dan Miami'ye taşınacağını duyurdu.

Washington eyaleti, 2022'de yüzde 7'lik bir sermaye kazancı vergisi uygulamaya koydu, bu ise Florida'da geçerli olmayan bir düzenleme. Bu durum, Bezos'un yer değiştirmesinin muhtemelen yüz milyonlarca dolarlık vergi tasarrufu sağlayabileceği anlamına geliyor. 

Etiketler Amazon Hisse Jeff Bezos
Yorumlar
Kalan Karakter 800