3600 ek göstergede 1300 lira detayı! Süreç hızlandı

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşında 1.300 lirayı ve ikramiyesinde 50 bin lirayı aşan artışlar sağlayacak, 3600 ek gösterge düzenlemesinde süreç hızlandı.

16 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında,  Mayıs veya haziran ayında Meclis’e gelmesi beklenen ek gösterge konusunda yol haritasının belirlenmesi için sendikaların katılımıyla ilk toplantı yapılmıştı.

Bakan Bilgin toplantıda, düzenlemenin beklentileri karşılayacağını belirtmiş, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın da çalışmanın tüm memurları kapsaması gerektiği yönünde taleplerini iletmişti.

HEDEF DÜZENLEMENİN TÜM KAMUYU KAPSAMASI

Ali Yalçın, dün yapılan ikinci toplantının ardından şunları dile getirdi: “Toplantıda, ek gösterge düzenlemesinin çerçevesine dair teknik tartışmalar yapıldı. Bizim temel yaklaşımımız sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir.”

Kamunun da bir taslak çalışması olduğuna işaret eden Yalçın, “Bu taslak bizimle paylaşılmadı, bunun yerine bizim hizmet bazlı yaklaşımımız alınmak istendi” dedi.

3600 ek göstergede 1300 lira detayı! Süreç hızlandı resim: 0

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI 10 MAYIS’TA

Posta'nın haberine göre, bundan sonraki süreçte 10 Mayıs’ta üçüncü kez bir araya geleceklerini aktaran Yalçın, “10 Mayıs’a kadar konfederasyonumuzun mutfağıyla Çalışma Genel Müdürlüğü görüşerek iş belli bir yere kadar taşınacak. Çalışma Genel Müdürlüğü, hizmet kollarımızın başkanlarını ve teknik ekiplerini dinleyerek, herhangi bir boşluk olmaması için süreç yönetimi yapacak” diye konuştu.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Yapılan çalışmaların odak noktasında emekliler var. Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı, devlet memurlarının çalışırken maaşlarının, Emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor.

3600 ek göstergede kritik tarih belli olduHükümet ve Memur-Sen'in taraf olduğu 3600 Ek Gösterge Komisyonu ikinci toplantısı tamamlandı. Üçüncü toplantının 10 Mayıs'ta yapılacağı duyuruldu.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800