31. Dönem POMEM başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler?

Polislik atamalarının yapılmasıyla 31. Dönem POMEM başvuruları şimdiden başladı. Polis olma yolunda ya da hayli olan kişiler için POMEM 31. dönem başvuruların ne zaman yapılacağı merak ediliyor. İşte merakla beklenen başvuru tarihleri...

Güncelleme:

31. dönem POMEM başvuru süreci, adaylar tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla bekleniyor. Binlerce aday, polis alımı ile ilgili detayları yakından takip ederek, "POMEM başvuruları ne zaman başlıyor ve başvuru şartları neler?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte, bu merak edilen konular hakkında bilgiler...

31. Dönem POMEM başvuruları

30. Dönem POMEM başvuruları, 01-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://ais.pa.edu.tr/ adresi üzerinden alındı. Geçtiğimiz haftalarda, 30. Dönem POMEM mülakat sınavına katılacak adayların sınav yeri ve tarihleri belirlendi. Şu an için, 30. Dönem POMEM polis alım süreci tamamlanmadığından dolayı yeni dönem POMEM için henüz bir duyuru yayınlanmadı. 30. Dönem POMEM polis alım süreci henüz tamamlanmadığı için 31. dönem başvuruları şu an için başlamamış durumda. Bu başvuruların 30. dönem işlemleri tamamlandıktan sonra gerçekleşmesi beklenmektedir.

POMEM başvuruları nereden ve ne zaman yapılacak?

Adaylar, e-Devlet şifresi kullanarak internet üzerinden başvuru yaparken, ilgili bilgi alanlarını doldurduktan sonra başvuru işlemini tamamlamak için "ADAY BAŞVURUSUNU KAYDET" butonuna mutlaka tıklamalıdır. Başvurular, belirtilen tarihler arasında sadece internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Posta yoluyla yapılan başvurular veya başvuru tarihini aşan başvurular kabul edilmeyecektir.

POMEM başvuru şartları

Türkiye’de polis olmak isteyen kişiler POMEM’e başvurmakta. Ancak POMEM’in belirlediği başvurular bulunuyor. Aşağıda genel POMEM başvuru şartları yer alıyor:

T.C. vatandaşı olmak,

Lisans ya da ön lisans mezunu olmak,

Yurtdışından mezun olan kişiler için Yükseköğretim denkliğinin olması,

KPSS’den ilgili bakanlık tarafından belirlenen puanı almış olmak,

18 yaşını tamamlamak ve sınava başvuru tarihinden itibaren 30 yaşından gün almamış olmak,

Kadınların 1.62’den kısa olmaması ve erkeklerin 1.67’den kısa olmaması,

Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre belirlenen tüm şartlara uygun olmak,

Kasten hiçbir suç işlememiş olmak ve hiçbir örgüte katılmamış olmak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800