27 yıllık Türk şirketi iflas etti! Hardvard'a ders konusu olmuştu

27 yıl önce kurulan EGS Holding'in EGS Holding'in iflas ettiği açıklandı. EGS, Türkiye'nin lider firmalarından biri olarak kabul ediliyordu ve büyüme hikayesi, Harvard Üniversitesi'nde ders materyali olarak kullanılmıştı.

27 yıl önce kurulan EGS Holding'in  İzmir İflas Müdürlüğü tarafından iflas ettiği duyuruldu. Türkiye'nin önde gelen firmalarından biri olan EGS, büyümesiyle döneminde Harvard Üniversitesi'nde ders materyali olarak incelenmişti.

2001'de krizden etkilenmişti

1997'de Kemal Zorlu, Hüseyin Özdilek, Necip Kalkan, Ali İhsan Kasapoğlu gibi birçok iş insanı tarafından kurulan EGS Holding, bankacılık sektörüne adım atarak kendi bankasını kurmuştu. Ancak, hızla büyüyen şirket, 2001 krizinden büyük ölçüde etkilenmiş ve mali sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), 2001'de EGS Bank'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesi kararını almıştı. Bu süreçte EGS Holding'in yönetimi de fona geçmişti.

Ancak, EGS Holding'in çok ortaklı yapısı nedeniyle TMSF ile şirket ortakları arasında uzun süreli bir anlaşma sağlanamadı. 2000'de halka arz edilen EGS Holding'in küçük ortakları ve borsada hisse alan yatırımcılar mağduriyet yaşamıştı.

Sonuç olarak, 2001'de borsa kotundan çıkarılan EGS Holding, tarihte geride en çok mağduriyet bırakan iflaslardan biri olarak kaydedilmişti.

EGS holding nedir? 

Türkiye’de faaliyet gösteren holding kuruluşudur. 1993 yılında kurucusu finans sektöründe yatırımları ile faaliyete başladı. 1995 yılında ana ortakları EGS Holding şirketleri olan EGS Bank'ı kurdu. 

Etiketler iflas
Yorumlar
Kalan Karakter 800