261 kamu işçisine İŞKUR’dan müjdeli haber var! Haber tüm detaylarıyla karşınızda!

Türkiye’de iş aramak işçi bulmak deyince herkesin aklına ilk önce Türkiye İşçi Kurumu gelir. İŞKUR her yıl binlerce insanın çalışma hayatına katılmasına vesile olur. İstihdamın sağlanması için canla başla çalışan kurum her geçen gün yeni projelere imza atmaktadır.

Güncelleme:

İş sahibi olmak ,çalışma hayatına dahil olmak isteyen vatandaşlar İŞKUR’un iş ilanlarını takip edip açılan pozisyonlara uygunluk gösteriyor iseler başvurularını kolaylıkla web sitesi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Üstelik kurum nitelik bakımından yeterli olmayan bireyler için mesleki yetiştirme kurslarına katılma imkanı sunuluyor.

İŞKUR’dan kamu alanında işçi alım duyurusu yapıldı! Hangi illerde ve alanlarda işçi alımı olacak?

 Kamuda işe girmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat sizlerle! İŞKUR tarafından yayımlanan habere göre 261 kamu işçisi çalışma olanağına sahip olabilecek. Alımların nerede ve hangi sayıda yapılacağı da açıklandı. İş ilanları hakkında detaylı bilgi aşağıda yer almaktadır:

·        Adıyaman Valiliği (İl Yazı İşleri Müdürlüğü): 14 Kasım 2023 tarihine kadar 316084 TYP numarasıyla 86 işçi alımı yapacağını duyurdu.

·        Kahramanmaraş On iki Şubat İlçe Kaymakamlığı: 14 Kasım 2023 tarihine kadar 316082 TYP numarasıyla 86 işçi alımı yapacağını duyurdu.

·        Mersin Mut Kaymakamlığı: 17 Kasım 2023 tarihine kadar 315950 TYP numarasıyla 75 işçi alımı yapılacağını bildirdi.

·        Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü: 17 Kasım 2023 tarihine kadar 316083 TYP numarasıyla 14 işçi alımı yapacağını bildirdi

261 kamu işçisine İŞKUR’dan müjdeli haber var! Haber tüm detaylarıyla karşınızda! resim: 0

İşe alım için başvuru şartları var mı?

Elbette ki alımlar için adaylarda aranan bazı şartlar var. Şartları sağlayan vatandaşlar başvurularını İŞKUR’un resmi internet sitesinden ya da 170 numaraları hattı arayarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru yapmak isteyen adayların bilmesi gereken bazı ayrıntılar şu şekilde:

  • TYP programından 9 ay boyunca yararlanan adaylar bu alıma başvuru yapamayacaklar.
  • Aynı evden aynı aileden iki kişi işe işe alınmayacak. Sadece bir kişi alınabilir.
  • Evdeki gelir, asgari ücretin tam olarak 1,5 katından fazla olan vatandaşlar bu programa katılım sağlayamayacak.
  • Başka bir işte çalışıp sigortalı olanlar veya emekli olanlar başvuru yapamayacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800