2024 yılında ehliyet almak istemeyeceksiniz! Ehliyet almanın maliyeti…

2024 yılında pek çok kaleme zam gelecek. Çoğu kişi asgari ücreti beklerken Aralık ayının enflasyon rakamlarını da bekleyen bir o kadar kişi var.

Güncelleme:

2024 yılında pek çok kaleme zam gelecek. Çoğu kişi asgari ücreti beklerken Aralık ayının enflasyon rakamlarını da bekleyen bir o kadar kişi var. Özellikle zam gelecek olan kalemlerden bir tanesi de ehliyet. Ehliyet almak göründüğü kadar kolay olmayacak.

2023 yılında 10 bin TL’ye varan ehliyet almanın bedeli 2024 yılında 20 bin TL civarına çıkabilir. Özellikle akaryakıt ücretlerinin artması ve saatlik öğretmen ücretlerinin yüksek olması sürücü kursları için en büyük engellerden bir tanesi. Maliyet anlamında hızla artan maliyetlere yetişmek için sürücü kursları da fiyatlara zam yapacak. Bunun da ortalama bedeli 20 bin TL’yi bulacak.

Ehliyet maliyeti 20 bin TL’yi bulabilir

Ehliyet almanın maliyeti özellikle Ocak ayında asgari ücret ve enflasyonun belli olması ile birlikte 20 bin TL olabilir. Şuan için sadece sürücü kursların 7.500 TL ödeyen öğrenciler harç ve diğer vergi ücretleri de işin içerisine girince bu rakam bir öğrenci için 10 bin TL’yi buluyor. 2024 yılında ise bu rakamın 20 bin TL’nin üzerine çıkması bekleniyor.

2024 yılında ehliyet almak istemeyeceksiniz! Ehliyet almanın maliyeti… resim: 0

Ancak ehliyet maliyetleri illere göre farklılıklarda gösteriyor. Bununla birlikte 2024 yılında A sınıfı bir ehliyet harcı 1308 TL’ye yükselirken B sınıfı harcı ise 3 bin 945 TL’ye yükselecek.

Etiketler ehliyet
Yorumlar
Kalan Karakter 800