2024 yaş çay taban fiyatı açıklandı mı?

4 Mayıs’ta başlayan yaş çay hasadı ile birlikte, “Yaş Çay taban” fiyatı merak konusu oldu. “Peki geçen sene 11.30 liraya yükselen yaş cay fiyatları bu sene ne kadar olacak? Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

2024 yaş çay alım fiyatı belli oldu mu?

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından yapılan açıklamalardan elde edilen bilgilere göre, yaş çay hasadının 4 Mayıs’ta başladığı bilgisi yer alırken, 2024 yaş çay sezonun başlaması ile birlikte, bu yılki yaş çay alım fiyatlarının ne kadar olduğu ise bir hayli merak konusu oldu.

2023 yılı yaş çay alım fiyatlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mayıs 2023 tarihinde açıklayarak kamuoyuna duyurmuştu. Bu sene 4 Mayıs’ta başlayan yaş çay hasadı ile birlikte, “Yaş Çay taban” fiyatının ne kadar olacağı ne zaman açıklanacağı ise araştırma konusu oldu.

Erdoğan 3 Mayıs 2023 yılında yapmış olduğu açıklamasında, geçtiğimiz dönem destek ödemesi ile birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım fiyatı verildiğini anımsatarak, “2023 yılı destek ödemesi ile birlikte yaş çay alım fiyatını yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkarıyoruz Yeni çay alım fiyatının hayırlı olmasını diliyorum.” Diyerek 2023 yılı çay alım fiyatını açıklamıştı.

2024 yaş çay sezonun başlaması ile birlikte, bu yılki yaş çay alım fiyatlarının ne kadar olduğu ile ilgili araştırmalar Devam etse de, bu yıl yaş çay fiyatının ne zaman açıklanacağıyla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. Fakat, Mayıs ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaş çay fiyatını açıklaması öngörülüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800