15 ile kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Nisan 2024 Cuma gününe ilişkin hava durumu tahminini duyurdu. Buna göre bazı illere kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu.

Güncelleme:

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin güney, iç ve kuzeydoğu kesimlerinde yoğun bulutlar bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kısımları, Doğu Akdeniz, Karadeniz'in iç bölgeleri, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ordu, Sivas, Malatya, Mardin, Batman ve Diyarbakır'ın güney çevrelerinde sağanak ve bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. Diğer yerlerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Gaziantep genelinde yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görülebilir. Doğu Karadeniz'in iç kısımları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. 

Güneydoğu kesimlerde sıcaklıklar 2-4 derece artacak, diğer yerlerde ise belirgin bir değişiklik olmayacak ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar genellikle kuzey ve doğudan hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor.

Gaziantep çevresinde yerel şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.  Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuvvetli esmesi beklendiğinden olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800