13 ilde kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 11 Nisan 2024 için hava durumu tahminlerini yayınladı. Bu tahmine göre, doğudaki 13 ilde şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerinde yoğun bulutluluk hakim olacak. Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu, Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri sağanak yağışlarla, hatta yer yer gök gürültülü sağanaklarla geçecek. Diğer bölgelerde ise bulutlar parçalı ve az bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusunda ve Batı Karadeniz'in batısında pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kısımları ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ, kar erimeleri ve heyelan riski mevcut.

Sıcaklıklar iç kesimlerde 2-4 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor ve genel olarak ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve doğudan hafif, ara sıra orta kuvvette esecek, ancak Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu durumda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır, özellikle Doğu Karadeniz'in iç kısımları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunması sebebiyle ekstra dikkat gerekiyor. 
 
 
 
 
 
 

Etiketler meteoroloji
Yorumlar
Kalan Karakter 800