Motosikleti ilk kez kullanacaklar nelere dikkat etmeli?

Motosiklet çok farklı bir tutkudur. Motosiklet tutkunu kişiler, genellikle araba kullanmayı tercih etmezler. Peki, ilk kez motosiklet kullanacaklar nelere dikkat etmeli? İşte ilk kez motor kullanacaklara öneriler...

Güncelleme:

Motosiklet kullanırken dikkat etmeniz gerekenler

Motosiklet aksesuarlarınız kesinlikle olmalı

Güvenli bir şekilde yolculuk yapmak için motosiklet sürücüsünün kesinlikle aksesuar kullanmalı. Motosiklet aksesuarları sayesinde, kaza ya da düşme anında ciddi yaralanmaların önüne geçilebilir.

Özellikle motosiklet yolculuğu kesinlikle kasksız yapılmamalıdır. Kask yanında, eldiven, dizlik, dirseklik gibi motosiklet aksesuarları da kullanılmalıdır.

Motosiklet kullanırken hız yapmayın

Motosikleti ilk kez kullanacak kişiler için, yüksek hız yapmak hiç doğru değildir. Ayrıca, hız seven motosiklet sürücüleri, trafikte hız sınırı olduğunu unutmamalıdır.

İlk kez motosiklet kullanan sürücülerin, mümkün olduğunca düşük hızlarda gitmesi gerekmektedir. Motosiklete alışma açısından da düşük hızlar, olabilecek tehlikelere karşı önemlidir. Motosikleti yavaş kullanan sürücüler, daha sağlıklı pratikler yapabilir.

İlk motosiklet sürüşleri trafiğin az olduğu yollarda ve saatlerde yapılmalı

Motosiklete alışmak ve acemiliği üzerinden atmak için sürücü, trafiğin az olduğu yerlerde ve saatlerde motosiklet kullanmalıdır. Mümkün olduğunca boş yollarda motor kullanmak, sürücünün alışması açısından faydalı olacaktır.

Motosiklet ehliyeti almadan trafiğe çıkmayın

Motosiklet kullanmak, araba kullanmaktan kolay olsa da, kesinlikle ehliyet alınmadan trafiğe çıkılmamalıdır. Hem sürücünün güvenliği hem de diğer sürücü ve yayalar açısından bu durum oldukça önemlidir.

Motosiklet sürücüsü diğer araçlarla araya mesafe bırakmalı

Motosiklet sürücüsü takip mesafesine dikkat etmelidir. Motosiklet sürücüleri için iki araç arasından geçmek ya da arabalara çok yakın mesafeden geçmek yaralanmalara sebebiyet verebilir.

Hedefinize ulaşmanızın önündeki 4 büyük engelHedefinize ulaşmanızın önündeki 4 büyük engelİşte hedefinize ulaşmak konusunda önünüzdeki en büyük 4 engel:

 

Etiketler motosiklet
Yorumlar
Kalan Karakter 800