Zamanı nasıl daha verimli kullanabilirsiniz?

Zamanın yetersizliğinden mi şikayetçisiniz? İşte size zamanı daha verimli kullanabilmek için bazı öneriler...

Güncelleme:

Susmayan telefon, bilgisayar, sosyal medya hesaplarının kontrolü, e-postalar ve yapılması gereken sayısız iş... İnsan neye nasıl zaman ayıracağını şaşırıyor. Bazen de tv başında saatlerce vakit geçiriyor. NeuroLeadership Enstitüsü kurucularından David Rock, teknoloji ile birlikte odaklanmanın da zorlaştığını söylüyor.

Sadece 20 dakika odaklanabiliyoruz

Günde sadece 20 dakika tam olarak odaklanabiliyoruz. Peki zamanı verimli kullanmak ve odaklanmamızı arttırmak için neler yapabiliriz?

Yaratıcılık gerektiren işleri sabah yapın

İş yaparken genelde düşünmeden hareket edip en zor işlerden başlarız. Oysa konsantrasyon ve yaratıcılık gerektiren işleri sabah yapmalıyız, öğleden sonra ise basit ve el oyalayıcı işleri yapabiliriz.

David Rock binlerce insanı inceledikten sonra insanların haftada sadece 6 saat tam olarak verimli çalışabildiği kanısına varmış. Bu deneklerin %90'ı da ofis dışındayken daha iyi düşünebiliyor.

Odaklanma egzersizleri yapın

Eğer dikkatimizin dağılmasına izin verirsek ve bunu bir alışkanlık haline getirirsek odaklanma yeteneğimiz de azalıyor. Bunun önüne geçmek için beyninizi günde beş dakikalık odaklanma egzersizleri ile çalıştırın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800