Yağmurlu günlerde motivasyon kazanma yöntemleri

Zaman zaman yağmurun yağdığı bu günlerde motivasyonunuz düşmesin. İşte tavsiyeler...

Güncelleme:

İşiniz ne olursa olsun, yeterince verimli olmanız için kendinizi iyi hissetmeye ihtiyacınız var. Böyle karanlık günlerde renklerin gücünü kullanmayı unutmayın.  Huzursuz olduğunuz günlerde mümkünse kırmızıdan uzak durun. Enerji veren ve mutluluk saçan turuncu, yeşil gibi renklerini gözünüzün önünde tutarak günün üstündeki kasveti dağıtabilirsiniz. Canlı renklerde kıyafetler ya da bir şemsiye işinizi görebilir. Mor ise yaratıcılığınızı kaybetmemenize yardımcı olacak.

Pozitif şeyleri düşünün

Havanın yaydığı depresif enerjiyi unutun ve hayatınızda sizi mutlu eden şeyleri şöyle bir düşünün. Hatta bunu bir kenara yazabilirsiniz de! Sadece böyle günlerde değil, hayatınızdaki pozitif şeylerin listesini tutmak, kendinizi kötü morale ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz her zaman kendinizi toparlamanıza yardımcı olacaktır.

Müzik dinleyin

‘Müzik ruhun gıdasıdır’ diye boşuna dememişler. Sevdiğiniz bir melodiyi duymak, size mutlu anıları hatırlatan şarkıları dinlemek yüzünüzdeki gülümsemeyi geri getirecektir.

Sevdiğiniz birini arayın

Ailenizden birini arayabilirsiniz. Yapılan bir araştırmada stresli bir görevi tamamladıktan sonra telefonda anneleri ile konuşan kişilerin, kortizol (stres hormonu) hormonunun düştüğü ve oksitoksin yani sevgi hormonunun seviyesinin yükseldiği görülmüş. Moralinizi yerine getirmek için iyi bir yöntem değil mi?

Komik videolar izleyin

Molalarda sizi güldürecek kısa videolar izleyin. Bu bir kedi videosu olabilir. Neden derseniz, Indiana Üniversitesi’nin yaptığı araştırma, kedi videoları izlemenin kişiyi rahatlatıp moralini yükselttiğini ortaya koydu.

İş sonrası için plan yapın

Böyle günlerde kimse plan yapmak istemez ancak aksine eğer iş çıkışına iple çekeceğiniz bir plan koyarsanız, bu günü zihninizde sıkıcı olarak damgalamaktan kurtarırsınız.

Yorumlar
Kalan Karakter 800