Sade bir yaşamı tercih eden ünlüler

Çok paralar kazanmalarına rağmen, tüketim çılgınlığının önüne geçmeye çalışan birçok ünlü isim var. Çalışma hayatlarının getirdiği yoğun tempo ve kalabalıktan arınmak isteyen ünlüler, minimalizmi yaşam tarzı haline getirdiler.

1 17 ÜNLÜ, ZENGİN VE SADE...
ÜNLÜ, ZENGİN VE SADE...

Sadelikten ödün vermeyen birbirinden başarılı ve zengin o ünlü isimler;

2 17 Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence

 ‘Açlık Oyunları’ (Hüner Games) filminin yıldız oyuncusu, dikkatli para harcamayı alışkanlık haline getirmiş. Mesela hala Wolkswagen Eos kullanıyor, mağazalardaki indirim dönemlerini takip ediyor ve indirim kuponlarından yararlanıyor.

Lawrence, Louisville’de bulunan bir çocuk hastanesine de yardımda bulunuyor. Hatta ünlü oyuncu tam iki milyon dolar harcayarak, kendi adını taşıyan bir kardiyoloji ünitesi kurdu: Jennifer Lawrence Vakfı Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi.

3 17 Emma Whatson
 Emma Whatson

Çocuk yaşta büyük bir üne sahip olan başarılı oyuncu Emma Whatson, günlük hayatında sakinlik ve arınmışlığı seçen ünlülerden.

Gereksiz harcamalardan kaçınan yıldız, toplu taşıma araçlarını kullanıyor ve kullanmadığı eşyalarını ihtiyaç sahipleri ile paylaşıyor.

4 17 Kristen Stewart
Kristen Stewart

‘Twilight’ serisi ile üne kavuşan Stewart, kendine has yalın yaşam tarzı ile de adından söz ettiriyor. Chanel gibi birçok ünlü marka ile çalışan yıldız, özel yaşantısında sadelikten yana olduğunu ifade ediyor.

5 17 Keanu Reeves
Keanu Reeves

Keanu Reeves, Hollywood’un zirvesine çıktığında bile ev satın almadı. Hep otellerde kaldı ya da daire kiralamayı tercih etti. Çok fazla eşyası yok, etrafında güvenlik görevlisi istemiyor. Hatta sık sık toplu taşıma araçları kullanıyor.

 Aktör, The Matrix’ten aldığı paranın yüzde 90’ını sahne arkası film personeline dağıtmış ve 12 dublörünün her birine motosiklet hediye ettiği uzun süre konuşulmuştu.

6 17 Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker

Ünlü yıldız parasını çok dikkatli harcıyor ve çocuklarına da bunu öğretmeye çalışıyor. Giysilerini kendisinin diktiği biliniyor, yalnızca ayakkabı satın alıyor ve ikinci el kıyafet kullanmayı seviyor.

 Sex and the City dizisinde moda ikonu Carrie Bradshaw karakterini canlandıran ünlü oyuncu, dizi sayesinde sahip olduğu bütün ayakkabılarını bir açık artırmada satışa çıkarmış ve elde ettiği tüm parayı bir müzik ve sanat okuluna bağışlamıştı.

7 17 Kate Middleton
Kate Middleton

Cambridge Düşesi genellikle farklı vesilelerle aynı kıyafetleri giyiyor ve ucuz markaları sık sık tercih ediyor. Mesela, soldaki pantolon Zara’ya ait.

Kullanmadığı parçalarını ihtiyaç sahipleri ile paylaşan Kate Middleton hayırseverliğiyle de çevresinde epeyce seviliyor.

8 17 Vincent Kartheiser
Vincent Kartheiser

‘Mad Men’ dizisinin yıldızı genellikle toplu taşıma araçlarını kullanıyor ve çok mütevazi bir evde yaşıyor. Rol aldığı Mad Men dizisinin popülaritesi arttıkça, Vincent çevresini saran lüksten epey rahatsız olmaya başlamış ve ne var ne yok her şeyini ihtiyaç sahiplerine dağıtarak daha sakin bir yaşam sürmeye başlamış.

9 17 Christian Bale
 Christian Bale

Hepimizin Batman’i Christian Bale, şöhret olduktan sonra ailesiyle birlikte tek odalı bir evde yaşamına devam etti; hala koruması yok. “Zenginlik bana bir şey ifade etmiyor. Bir soyguncu evime girdiğinde ağlamaya başlar” diyen aktör, The Promise filminden aldığı tüm parayı hayır kurumlarına bağışlamıştı.

10 17 Leonardo Dicaprio
Leonardo Dicaprio

Aslında çok çok zengin olan Leonardo, özel uçakla değil; şirketlerin ekonomi sınıfında uçmayı tercih ediyor. 1998 yılında, kendi bağış fonu olan ‘Leonardo DiCaprio Vakfı’nı kurdu ve 30 farklı hayır kurumuna para bağışında bulundu.

11 17 Jennifer Garner
Jennifer Garner

Hollywood yıldızı Jennifer Garner sakin ev hayatı yaşıyor. Alışveriş yapmak için, evinin yakınındaki semt pazarına gidiyor. Uzun yıllardır Çocuk Hakları ve Eğitim Vakfı’na düzenli bağışta bulunuyor.

12 17 Keira Knightley
Keira Knightley

Birçok filmin aranan isimlerinden Keira Knighyley, aylık olarak kendine bir limit belirliyor ve eğer bu limitin üzerinde bir şey satın almak istiyorsa düşünüyor.

Lüks bir yaşam tarzının, insanları anlamasını engellediğini savunan yıldız sakin bir yaşamın huzurunu seviyor. Keira ayrıca önemli törenlerde giydiği kıyafetleri, farklı dernekler yararına satıyor.

13 17 Russell Crowe
Russell Crowe

Oscarlı Russell Crowe istese çok lüks bir hayat sürebilirdi ama bunun yerine Avustralya’ya taşınmayı, bir çiftlik ve eski bir jeep satın almayı tercih etti.

Crowe hayatına birçok şeyden arınmış olarak devam ediyor. Ayrıca 2004 yılında terörist saldırı düzenlenen Montreal Yahudi Okulu da dahil olmak üzere çeşitli kurumlara düzenli olarak bağış yapıyor.

14 17 Hayden Christensen
Hayden Christensen

Anakin Skywalker karakteriyle tanıdığımız Hayden Christensen bir çiftliğe taşınmaya karar verdi; hatta bir traktör alıp toprakla uğraşmaya başladı. Hayden doğaya çok önem veriyor. O kadar ki, çiftliği güneş enerjisiyle çalışıyor.

15 17 Reese Witherspoon
Reese Witherspoon

Aktris parayı çok dikkatli harcıyor ve düzenli birikim yapıyor. Lükse düşkün değil. Çocuklarını da aynı şekilde yetiştirdiğini belirtiyor. ABD ve Kanada’da yaşayan yoksul çocuklara kıyafet toplamak için kampanyalar organize etmişliği var.

16 17 Jessica Alba
Jessica Alba

Çevre dostu bebek bezi şirketi The Honest Company’nin kurucusu olan Jessica Alba, büyük kızının eski kıyafetlerini ihtiyaç sahipleri ile paylaştı.

Amerika’daki en zengin 100 kadından biri olan ünlü yıldız, ucuz giysiler satın alıyor ve toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih ediyor.

17 17 Quentin Tarantino
Quentin Tarantino

Ünlü yönetmenin en büyük hobisi film toplamak. Arabalarla falan hiç alakası yok! Hala kırmızı bir Chevy Malibu (Pulp Fiction filminde John Travolta kullanmıştı) kullanıyor ama asıl istediği Geo Metro’ymuş

Yorumlar
Kalan Karakter 800