Para duyguları da etkiliyor

Maalesef, para ve finanslarla ilişkilendirilen birçok olumsuz duygu var. Peki sen aşağıdaki duygulardan herhangi birini hissediyor musun?

Güncelleme:

Utanç

Kendini sipariş ettiğin paketleri gizlerken buluyor musun? Ne kadar harcadığından bahsederken rakamlarla biraz oynuyor musun? Gitmeyi karşılayamayacağını düşündüğün davetleri geri çevirirsen çok fazla utanç duygusu hissediyor musun?

Savunmasızlık

Hayat sana imkânsız veya kontrolden çıkmış mı görünüyor? Ya da sadece yetişkinliğin üstesinden gelemediğini mi düşünüyorsun? Para meseleleri sana haybeye uğraşıyormuş duygusundan asla kaçamayacağını mı hissettiriyor?

Bunalmışlık

Fiziksel ve mental karışıklıklarından dolayı yorgun düşmüş gibi mi hissediyorsun? Gelecekte ihtiyaç duyabileceğini ve yerine koyamayacağını düşündüğün eşyaları elden çıkarmayı ret mi ediyorsun? Reddetmek, para yönetiminde tercih ettiğin metot mu?

Endişe

Ne kadar paran olursa olsun hesap bakiyeni kontrol etme düşüncesi seni korku ve endişeye mi boğuyor? Stresli hissettiğin için açmadığın yığınla mailin mi var? Her kredi kartı kullandığında midene ağrılar mı giriyor?

Suçluluk

Yeni aldığın bir ürün pişmanlık duygusuyla mı gölgeleniyor? Karşılayamayacağını düşündüğün büyük harcamaların yerini sık sık küçük harcamalar yaparak mı dolduruyorsun. Ve bu küçük harcamalar için de kötü mü hissediyorsun?

Ne yapmalı? 

Bir bütçe oluşturmak ve ona sadık kalmak banka hesabına çok iyi gelecek ve kontrolü ele alacak. Ve finansalların üzerinde kontrol sağlayabildiğini görünce mental yükün de hafifleyecek!

Yorumlar
Kalan Karakter 800