Para biriktirirken motivasyonu korumanın yolları

Para biriktirirken motivasyonunuzu korumanın yollarını mı arıyorsunuz? İşte bu motivasyon deneyimleri hedeflerinize odaklanmanızı sağlayacak.

Güncelleme:

Para biriktirme motivasyonunu kaybetmenin yollarından biri, ne istediğiniz konusunda net olmamaktır. Spesifik olmak ve ne istediğiniz konusunda net olmak önemlidir.

Kasabada mı yoksa şehirde mi yaşamak istersiniz? Bir apartman mı yoksa müstakil bir daire mi istiyorsunuz? Ne için biriktirdiğiniz konusunda ne kadar spesifik olursanız, hissedeceğiniz hedefe o kadar bağlı olursunuz.

Nedenini bilin

Ne için biriktirdiğiniz konusunda net olduğunuzda, bu satın alma sizin için neden önemli olduğunu ve bu tasarruf hedefine ulaştığınızda nasıl hissedeceğinizi bileceksiniz.

Bu tasarruf hedefinin neden önemli olduğunu kendinize hatırlatmak, odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Güçlü bir "neden" paradan tasarruf etmenize ve bu hedefe doğru çalışırken bu motivasyonu yüksek tutmanıza yardımcı olacaktır.

Hedef belirleyin

Hedefi ve hedefe nasıl ulaşmayı planladığınıza ilişkin planı güvendiğiniz kişilerle paylaşın.

Niyetlerinizi başkalarıyla paylaşmanın yanı sıra, ilerlemenizi paylaşmak sizi tanıyanları kendi hedeflerine ulaşmaları için motive edebilir!

Galibiyetlerinizi kutlayın

Küçük olanlar da dahil olmak üzere ulaşılan her dönüm noktasını kutlayın. Her birine ulaştığınızda nasıl bir kutlama yapacağınızın planını şimdiden yapın.

Vizyon panosu oluşturun

Görsel ipuçlarını kullanmak, paradan tasarruf etme motivasyonunuzu yüksek tutmanın harika bir yoludur. Vizyon panosu önceliklerinizin ne olduğunu size hatırlatır ve harika bir hatırlatıcı olabilir.

Uygulama kullanın

Bir uygulama kullanarak, para biriktirmek için motivasyon kazabilirsiniz. Mesela size günlük mesajlar yollayan, gün be gün harcamalarınızı yazacağınız, gelir gider kontrolü yapacağınız Monay uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama, belirli hedefler için paranızı izlemenize yardımcı olur. Sizi motive etmek için mükemmel bir araçtır.

Geçmişe takılmayın

Ne için ve neden tasarruf ettiğiniz konusunda netleştikten sonra, büyük hedeflerinizi daha küçük kilometre taşlarına bölmek, motive kalmanın ve ivme yaratmanın harika bir yoludur. İlerlemenizi takip etmeyi unutmayın. Etrafınızı bunun için sizi motive edecek insanlarla çevirin. Geçmişe takılıp kalmayın ve hedefinize odaklanın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800