Mutlu ve dengeli bir hayata yardımcı olacak 4 kitap

Ballesteros, okumanın özellikle kış tatillerinde yardımcı olabileceğini çünkü sadece ruh halinizi iyileştirmekle kalmayıp, size nasıl daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam süreceğinizi de öğretebileceğini söylüyor. İşte onun akıl sağlığı ve öz bakım hakkında en sevdiği dört kitabı:

Şair Joseph Addison bir keresinde "egzersiz beden için ne ise okumak zihin için odur" demişti. Birçok araştırma da bir kitabı açmanın odaklanmanızı keskinleştirebileceğini, stresi azaltabileceğini ve daha iyi uyumanıza yardımcı olabileceğini göstermişti.

Seattle'da tükenmişlik konusunda yönetim koçluğu veren Emily Ballesteros, okumayı en sevdiği kişisel bakım aktivitesi olarak görüyor. CNBC Make It'e “Yavaşlamanızı ve bir şeye odaklanmanızı teşvik ediyor” diyor. "Örneğin, bulaşık yıkarken kitap okumak neredeyse imkânsız. Tüm dikkatinizi ona vermeniz şart ve bu duruma bayılıyorum."

Ballesteros, okumanın özellikle kış tatillerinde yardımcı olabileceğini çünkü sadece ruh halinizi iyileştirmekle kalmayıp, 2022'de size nasıl daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam süreceğinizi de öğretebileceğini söylüyor. İşte onun akıl sağlığı ve öz bakım hakkında en sevdiği dört kitabı:

1. ÖZ: DAHA AZIN DİSİPLİNLİ ARAYIŞI -GREG MCKEOWN

Daha mutlu olmak için hayatında nelerden vazgeçebilirsin?

Bir liderlik ve iş stratejisti olan McKeown, kitabında, okuyuculara başarıya tükenmeden ulaşmanın sırrını öğretiyor: Sizin için neyin önemli olduğu konusunda çok net olun, kendinizi fazla düşünmeyin ve fazla yormayın.

Ballesteros, "Özcülük"ü "kolay okuma" ve tükenmişlik yaşayan ve hayatlarında kendileri için neyin önemli olduğunu gözden kaybetmiş biri için verilebilecek "en iyi tavsiye" olarak nitelendiriyor.

“Kitap sizi, yalnızca aslında yapmak istemeyebileceğiniz tüm işlere check atmanız için değil, sizi en tatmin edecek hayatı yaşamanız için gerçekten neyin gerekli olduğunu düşünmeye itiyor” diyor.

 

 

2. SINIRLAR & HAYATINIZI KONTROL ETMEK İÇİN NE ZAMAN EVET NASIL HAYIR DEMELİSİNİZ? -HENRY CLOUD 

Kendinizi başkalarını memnun etmeye zorunlu hisseden ve "hayır" demekte zorlanan insanlardansanız, bu kitap tam size göre.

Psikolog Henry Cloud, okuyucuların hayatlarında sınır koymalarını engelleyen suçluluk duygusunu unutmalarına yardımcı olmak için sınırlar koymanın arkasındaki bilimi araştırıyor. Ayrıca sınırlarınızı daha iyi yönetmeniz için araçlar ve konuşma konuları sunuyor.

Ballesteros, ''Sınırlar, nasıl sınır koyacağını bilmeyen insanlar için iyi bir nasıl yapılır kılavuzudur." diyor. ''Ayrıca, insanların sınırlarınıza tepki verme biçiminden sizin sorumlu olmadığınızı ve belirli sınırların insanları üzmesinin sorun olmadığını hatırlatıyor- ki bu birçok insanın duyması gereken bir mesaj."

Mutlu ve dengeli bir hayata yardımcı olacak 4 kitap resim: 0

3. ATOMİK ALIŞKANLIKLAR: KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULUP İYİ ALIŞKANLIKLAR EDİNMEK İÇİN KOLAY VE ETKİSİ KANITLANMIŞ BİR YÖNTEM -JAMES CLEAR

Süreklilik, Ballesteros'a göre insanların yaşamlarına yeni bir sağlıklı alışkanlığı dahil etmeye karar verdiklerinde karşılaştığı en büyük zorluktur.

Clear'ın en çok satan kılavuzu "Atomik Alışkanlıklar", büyük sonuçlar elde etmek için küçük değişikliklerin nasıl kullanılacağını açıklar. Ayrıca motivasyon eksikliğinin nasıl üstesinden gelineceğinden ve rotadan düştüğünüzde nasıl tekrar yola koyulacağınızdan da bahsediyor.

Ama en önemlisi, Ballesteros, alışkanlık edinmenin sırrını açığa çıkardığını iddia ediyor: Alışkanlığı kimliğinize bağlamak.

"Bazen, bu kadar yoğun bir dünyada sürekliliği sağlamak için her gün okumak veya yürümek gibi bir alışkanlık ile kendini tanımlamaya istekli olmalısın" diyor. "Doğru alışkanlıklar, olmak istediğiniz kişi olmanıza yardımcı olabilir."

4. YÜKSEK PERFORMANS ALIŞKANLIKLARI: OLAĞANÜSTÜ İNSANLAR NASIL BÖYLE OLURLAR? -BRENDON BURCHARD  

Hayatınızı değiştirme kararı vermek güçlendirici hissettirebilir, ancak bunu yapmak için adım atmak çoğu zaman kafa karışıklığına, bunalıma ve korkuya yol açabilir. Kendinize şunu sorabilirsiniz: "Nereden başlamalıyım?" veya "Bu doğru mu?"

Bir performans koçu olan Burchard, herkesin kişisel ve profesyonel yaşamlarını optimize etmek için benimsemesi gereken altı alışkanlığı belirlemek için üç yılını ve 1 milyon dolara yakın parasını başarılı insanlar üzerinde çalışarak geçirdi.

Ballesteros, "Bu kitap, ilgi çekici hikayelerin ve bu alışkanlıkları geliştirmenin başarılı insanları nasıl daha etkili hale getirdiğinin kanıtının harika bir birleşimi" diyor. Burchard'ın ipuçlarından bazıları, cesaret göstermek, gün içinde deşarj olmak ve hedeflere ulaşmak için net adımlar atmaktır.

Mutlu ve dengeli bir hayata yardımcı olacak 4 kitap resim: 1

Instagram Post Fotoğrafları Nasıl Çekilmeli? Bu 10 Yöntemi Kullanın!Instagram’da ilgi çekici içerik yayınlama görünürlük açısından oldukça önemli halde geldi. İşte harika fotoğraflar çekmek için kullanabileceğiniz 10 yöntem:

 

Etiketler Kitap Önerileri
Yorumlar
Kalan Karakter 800