Market harcamalarını nasıl azaltabilirsiniz?

Her ay belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz önemli masraflardan biri, market alışverişlerimizdir. Kontrol dışı gibi görünen bu harcamaları azaltmak aslında düşündüğünüzden çok daha kolay olabilir. İşte dikkat etmeniz gerekenler:

Güncelleme:

Alışverişe aç gitmeyin

Bu ipucu, market harcama maliyetini düşürmede çok yardımcı olan bir ipucu. Tok hissettiğinizde market alışverişine gitmeye çalışın. Tok olduğunuz için listenize daha bağlı kalabilirsiniz.

Liste yapın

Markete gidiyorsanız, liste yaptığınızdan emin olun. Ve listeye bağlı kalın. İhtiyacınız olan şeyleri en başa yazın. Her zaman istediğiniz şeyler olacaktır ama o şeyler sebepsiz yere faturanızı arttırır. Listenizi takipte kalın.

Haftalık alışveriş yapın

Bu ipucu, evinize ve koşullarınıza bağlı olarak değişir.  Haftalık ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra alışveriş listesi yapın. Haftalık market faturalarından tasarruf etmek için neyin indirimde olduğunu bilerek planınızı yapmak avantaj olur.

Kilerinizi kontrol edin

Düzenli olarak kilerinizin hızlı envanterini hazırlamak için zaman ayırırsanız, evden çıkmanıza bile gerek kalmadan haftalık yemek planınız için bulabileceğiniz yemeklere muhtemelen şaşıracaksınız!

Alışverişe tek çıkın

Bu yöntem evinizde büyük bir para tasarrufu sağlar! Sizden başka biri listeye bağlı kalmazsa, büyük ihtimal düşündüğünüzden fazla harcarsınız. Özellikle çocuklarını market alışverişine getiren anne babaların market harcamalarının da artıracağını tahmin edebiliyorum.

Mevsiminde alışveriş yapın

Bir markete girip hangi gün olursa olsun aklımıza gelebilecek her şeyi satın alabileceğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Ancak, elmaların sonbaharda daha ucuz olduğunu bilmeye değer.

Mevsiminde olmayan ürünler satın almak, hasat noktasına kadar yetiştirilmesinin daha zor olduğu ve muhtemelen sizden daha uzakta ve/veya serada yetiştirilmesi gerektiği anlamına gelir, bu nedenle üretimi ve nakliyesi daha fazla kaynak gerektirir. Bu yıllık döngüye dikkat edin.

Pazara gidin

Doğrudan çiftçiden ürün satın almak, yalnızca ekonomik nedenlerle değil, sağlık nedenleriyle de faydalıdır. Pazarda karşılaşacağınız daha küçük çiftçiler, organik ürünleri mağaza fiyatlarından çok daha ucuza sunar. Ayrıca yerel kaynaklı gıdaların sağlık yararlarından da yararlanırsınız.

Hazır gıdalardan kaçının

Bununla sadece birçok marketin sunduğu sıcak, hazır yiyecekleri kastetmiyoruz. Bununla kastettiğimiz, önceden rendelenmiş peynir almak yerine bir blok peynir alıp rendelemek. Veya önceden panelenmiş tavuk parçaları almak yerine tavuk göğsü satın alıp üzerine kendi sosunuzu yapmanız. Önceden yıkanmış ve önceden kesilmiş ürünlere benzer şekilde, dürüstçe kendiniz kolayca yapabileceğiniz basit işleri başkasının yapması için çok fazla para harcarsınız!

Kendi yiyeceklerinizi yetiştirin

Birkaç konteyner bahçe bitkisine sahip olmak veya hatta arka bahçenizde küçük bir metrekarelik bir bahçe kurmak kadar basit bir şeyle, büyüme mevsimi boyunca her ay market harcamalarınızın büyük bir kısmını ortadan kaldırabilirsiniz.

Dışarıdan yemek yemeyin

Dışarıdan sipariş verirken bir daha düşünün. Yemeğinizin fiyatına sadece garson için bahşiş eklemiyorsunuz, aynı zamanda sizin için pişirmesi için başka birine de para ödüyorsunuz. Yemeklerinizi “insan maliyeti” açısından hiç düşündünüz mü?

Yorumlar
Kalan Karakter 800