Kıyafet diyeti nedir? Nasıl yapılır?

‘’Giyecek bir şey bulamıyorum!’’, ‘’Bugün ne giysem?’’ gibi sorularla siz de vakit kaybediyorsanız, kıyafet diyeti tam size göre... Peki kıyafet diyeti nedir?

Güncelleme:

Kıyafet diyeti yöntemi, alışveriş yapıp yeni kıyafetler almanızı engellemiyor. Planlı, sizin stilinizi yansıtan, bütçenize uygun kıyafet alışveriş yapmanızı sağlıyor. Gelin birlikte kıyafet diyetinin kurallarını inceleyelim.

Kıyafet diyetinde bir ay boyunca altı parça kıyafet giyme hakkınız var, ancak aksesuar serbest. Seçtiğiniz gömleği, bluzu, eteği istediğiniz ayakkabı, çanta ve takıyla kombinleyebilirsiniz. Altı parça kıyafet başta az gibi görünse de farklı saç modelleri, fularlar, kolyeler düşünüldüğünde birbirinden farklı görünümler elde edebilirsiniz.

Kıyafet diyetinin faydaları nelerdir?

Kıyafet diyetinin faydası sadece paradan tasarrufla sınırlı değil. Zamanınızı, gardırobunuzu yönetmek sizi rahatlatacak ve bir stres faktörü ortadan kalkacak!

Zaman tasarrufu

Gardırop karşısına geçip ‘Bugün ne giyeceğim’ diye düşünerek geçirdiğiniz zaman artık size kalacak. Gönlünüzce değerlendirin.

Strese son

Aniden bir yere davet edilebilirsiniz ya da son dakika toplantı çıkabilir. Gardırop karşısına geçip ‘’Giyecek hiçbir şeyim yok’’ stresiniz sona erdi.

Gardırop keşfi

Bir ay boyunca giyeceğiniz altı parçayı seçerken çok dikkatli olmanızda fayda var. Sıkılmayacağınız, mevsime, arkadaş buluşması, iş, davet gibi katılacağınız ortamlara uygun olması, kolay kombin yapılması, renk ve model olarak size yakışması gerekiyor.

Cebinizi düşünün

Gardırobunuzdan en az bir tane etiketi üzerinde olan kıyafetiniz hatta gardırobunuzda varlığını bile unuttuğunuz kıyafetler var mı?  Zamanında bunları alırken hem zaman hem de para verdiniz. Şimdi de kullanmayarak gardırobunuzda yer işgal etmelerine fırsat veriyorsunuz. Bu kıyafetlere bir bakın. Süsleme veya terziye vererek dönüştürüp tekrar giyebilir misiniz? Giymeyecekseniz ikinci el sitelerde satabilirsiniz, ihtiyacı olanlarla paylaşabilirsiniz ya da geri dönüşüm kumbaralarına verebilirsiniz. Ayrıca hangi tarz, renk kıyafetleri giymediğinizi gördüğünüz için bundan sonra alışverişe daha bilinçli çıkarsınız.

Yorumlar
Kalan Karakter 800