Kıyafet alırken en önemlisi kalite! Nelere dikkat edilmeli?

Dünya kadar servet harcayarak bile düşük maliyetli bir görüntü elde edebilirsiniz ya da zekice alışveriş yaparak son derece zarif olabilirsiniz. Unutmayın ki, asıl önemli olan fiyat değil, kaliteli tercihler yapabilmektir.

Güncelleme:

Kıyafet alırken, en önemli şey kalitesine dikkat etmektir. 

Kıyafetteki en önemli detay dikişlerdir. Düzgün dikişler her zaman kaliteli görünür. Büzgülü ve lastikli dikişler ise, beden uygunluğu açısından rahatlık sağlasa da şıklığı bozabilir. Önemli görüşmelerde düz dikişli ve üzerinize oturan kıyafetleri tercih edin.

Sade kıyafetler daha kullanışlıdır

Taş, boncuk, payet gibi işlemeler oldukça risklidir. Malzemelerin yüksek kalitede olması gerekir ancak bu da fiyatı arttırır. Sade parçalar her zaman daha risksizdir. Bu nedenle sade seçimler yapıp, broş ve kolye gibi aksesuarlarla zenginleştirmek daha risksiz olabilir.

Karmaşık desenler tercih edilmemeli

Siyah, koyu yeşil, taba, lacivert, bej, gri ve mor renkleri daha ağır başlı olduğu için genel olarak daha asil durur. Bunun yanı sıra, karmaşık desenlerden de mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var. Desenli parçalarda kumaşın birleşim yerlerinin birbirine denk gelmesine dikkat etmeli ve ton farklılıklarını incelemelisiniz.

Lacivert, siyah gibi güçlü ancak solmaya müsait renklerde jarse ya da pamuklu kumaşlar tercih etmeyin. Bunun yerine açık natürel tonlar ve pastel renkli giysilerinizi pamuklu ve jarse kumaşlardan seçebilirsiniz.

Küçük tadilatlar yapılabilir

Kıyafetiniz üzerinize tam oturmuyorsa, potluk yapıyorsa, sökük ya da eprime varsa, ne kadar para vermiş olursanız olun, o kıyafetin hakkını vermekte zorlanırsınız. Bu sorunlardan küçük bir tadilatla kurtulabileceğinizi unutmayın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800