Harcamalarınızı nasıl kontrol edebilirsiniz?

Harcamalarınızı kontrol etmekte zorlanıyor musunuz? İşte yapmanız gerekenler...

Güncelleme:

Liste yapın

Alışverişe gittiğinizde harcama limiti belirlemek iyi bir fikirdir. Harika bir indirim gördüğünüzde satın al dürtüsüne karşı savaşmanıza yardımcı olması için kendinize harcama limiti belirleyin. Bütçenize ve kendinizi sıkıntılı duruma sokmadan gerçekçi olarak ne kadar harcayabileceğinize bakın. Limitinizi netleştirin ve satışlar sırasında harcayabileceğiniz tutarı tam olarak yazın. İndirim ne kadar büyük olursa olsun, bu miktarı aşmayacağınıza dair kendinize bir söz verin.

Harcama limitinize karar verdikten sonra alışveriş listenizi oluşturun. Ne için alışveriş yapıyor olursanız olun, satın almayı düşündüğünüz her ürünün bir listesini yapın. Beğendiğiniz ürünün daha hesaplısı var mı diye bir araştırma da yapabilirsiniz.

Aboneliklerden çıkın

İndirim sezonuna yaklaştıkça, perakendeciler e-posta oyunları yapacaklar. Bu mesajlar genellikle çok büyük indirimler, ani indirimler veya sınırlı süreli teklifler içerir; bunların tümü, alışveriş listenize veya harcama limitinize bağlı kalmayı zorlaştırır.

Bu e-postaları görmezden gelmeye çalışmak zor olabilir; kim indirimleri kaçırmak ister ki? Bu nedenle, kendi kendinizi kontrol etmeye güvenmek yerine, tüm abonelikleri iptal edin.

Unutmayın: Daha sonra her zaman yeniden abone olabilirsiniz, ancak gelen kutunuza gelen reklamlara ara vermek, bütçenize bağlı kalmayı çok daha kolay hale getirecek.

Alışverişe başladığınızda, harcamalarınızı takip etmek önemli, böylece bütçenize uyup uymadığınızı bilirsiniz.

Harcamalarınızı yazın

Seçeneklerden biri, yaptığınız her satın alma işleminin listesini tutmak olacak. Alışveriş yaparken harcamalarınızı yazın, böylece ne kadar kaldığını görebilirsiniz.

Yüz yüze alışveriş yapmayı planlıyorsanız, toplam harcamanızı takip etmenin kolay bir yolu nakit kullanmaktır. Eğlenceli gerçek: Araştırmalar insanların kredi kartı yerine nakit alışveriş yaptıklarında daha az harcama yapacaklarını göstermiştir.

Harcamalarınızı takip etmek için Moneye uygulamasını kullanabilirsiniz.

Gerçekten önemli olan şeylere odaklanın

Karşılayabileceğinizden daha fazlasını harcamak yerine, alışverişe ara vermek için kendinize izin verin ve bunun yerine sizin için gerçekten önemli olan şeylere odaklanın. Harcamalarınızı dizginlerseniz, yalnız olmadığınızı bilin. İster sevdiklerinizle vakit geçirmek ister finansal ve duygusal olarak kendinize bakmak olsun, sizin için en önemli olan şeye odaklanın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800