Ev dekorasyonu için bütçe dostu fikirler

Evinizin dekorunda değişiklik mi yapmak istiyorsunuz? İşte size bütçe dostu öneriler...

Güncelleme:

Bütçenizi belirleyin

İstek listenizi şimdilik bir kenara koyun ve dekore etmeniz gereken oda(lar) için bir bütçe oluşturun. Düzenli harcamalarınız konusunda dürüst olun ve bu projeye ne kadar harcamanız gerektiğini hesaplayın. Sizi sonrasında zora sokmayacak planlamalar yapın.

Dekorasyon planı yapın

Dekorasyon planı, genel bir görünüm oluşturmaktan, kat planını belirlemekten ve duvar kâğıdı, aydınlatma sistemleri gibi şeyleri içerir. Bu odaya girecek hemen hemen her şey dekorasyon planınızda olmalı.

Pazar araştırması yapın

Satın almadan önce karşılaştırmalı alışveriş yapmak çok önemli. İşlerin gerçekte ne kadara mal olduğunu öğrenmeniz gerekir. Özel çalışma, nakliye ve teslimat, işçilik maliyetleri ve bir öğenin orijinal fiyat etiketinde olmayabilecek diğer ekstraları eklemeyi unutmayın. Ve bu süreçte cesaretinizin kırılmasına izin vermeyin. Fiyatlar çok yüksek görünebilir. Fakat karşılayabileceğiniz bütçeye istediğinizi elde etmenin yolları da var. Sadece uzlaşmaya istekli olmanız gerekir. İyi planlanmış bir bütçeyle odanızı dekore etmek göründüğü kadar zor değil.

Listenizi daraltın

İstek listenizdeki her şeyi bütçenize sığdıramazsınız. Biraz karşılaştırmalı alışveriş yaptıktan sonra ne kadara mal olduğu konusunda iyi bir fikriniz olmalı. Şimdi işleri daraltmanın zamanı geldi. Bütçeniz için pratik olmayan şeyleri kesin ve ayarlamalar yapın. Bu, gömme dolaplar yerine hazır kitap raflarını veya özel pencere uygulamaları yerine mağazadan satın alınan perdeleri tercih etmek anlamına gelebilir. Bazı durumlarda, aynı görünümü elde etmek için farklı konseptler yapabilirsiniz. Örneğin, fiyatı yüksek bir kanepeye âşık olursanız, benzer bir şekle sahip ancak belki de farklı bir dolguya sahip daha uygun bir şey arayabilirsiniz.

Dekorasyon bütçenize bağlı kalın

Tüm bu sürecin en zor kısmı, bir kez yaptıktan sonra bütçeye bağlı kalmaktır. Seçeneklerin arasında yolunu kaybedebilirsin. Bu nedenle organize olmayı öncelik haline getirin ve dekorasyon işlemi sırasında ödediğiniz her şeyi bir yere yazın. Ve bir alanda fazla harcama yaparsanız, bunu başka bir alanda telafi etmeniz gerektiğini unutmayın.

Etiketler Bütçe
Yorumlar
Kalan Karakter 800