Erkekler arkadaşlık kurmakta daha çok zorlanıyor! Uzmanlar açıkladı...

Arkadaşlık, insan hayatının en önemli bileşenlerinden biridir ve sosyal ilişkiler açısından gereklidir. Yapılan araştırmalara göre erkekler, kadınlara oranla yeni insanlarla arkadaş olmada ve var olan arkadaşlarıyla samimi ilişkiler kurmada zorlanıyor. Peki bunun sebepleri nelerdir?

Güncelleme:

CNN Health’te yayınlanan bir araştırmaya göre, yetişkin erkeklerin arkadaşlarıyla derin ve anlamlı ilişki kurmasının, kadınlarla kıyasladığında daha zor olduğu ortaya çıktı. Çalışmada yer alan erkeklerin yarısı arkadaşlarından memnun olduğunu söylerken her 5 kişiden yalnızca biri, arkadaşından duygusal destek alabildiğini söylüyor. Bu oran kadınlarda çok daha yüksek. 

Erkekler arkadaşlarıyla daha az samimi

Araştırmalara göre erkekler arasındaki arkadaşlık bağları, ergenlikten yetişkinliğe doğru giderek zayıflıyor. Bunun yanında arkadaşlığını sürdüren erkeklerin, kadınlara kıyasla, arkadaşlarıyla daha az samimi olduğu belirtiliyor.

New York Üniversitesi’nden Dr. Niobe Way, “Erkekler, dünyaya duygusal anlamında kopuk gelmezler, giderek duyguları zayıflar ve ilişkileri zayıflamaya başlar” diyor. Her insanın, samimi ilişkiler kurma ihtiyacı duyduğu ve diğer insanlarla samimi birliktelik yaratma arzusu taşıdığı belirtiliyor.

Erkekler yakın arkadaşlığa olan ihtiyaçlarını göstermede zorlanıyorlar

Araştırmalar yakın arkadaşların, akıl ve fiziksel sağlığını korumaya yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Bu tür ilişkilerini öncelik haline getiren erkeklerin ise yalnızlıkla baş etmek için arkadaşlık kurduğu ortaya çıkıyor.

Erkekler arkadaşlık kurmakta daha çok zorlanıyor! Uzmanlar açıkladı... resim: 0

New Jersey’den psikolog Dr. Frank Sileo, erkeklerin toplumsal baskı nedeniyle savunmasızlıklarını ve yakın arkadaşlığa olan ihtiyaçlarını göstermede zorluk yaşadığını belirtti. Ayrıca, insanların hem sert hem de yumuşak bir mizaçla dünyaya geldiğini belirten uzman, sert yönlerimizin maskülen, yumuşak sayılabilecek davranışlarımızın ise feminen göründüğünü söylüyor.

Erkeklere doğdukları ilk günden beri ‘erkek’ olmaları ve ‘sert’ davranmaları gerektiği empoze edildiği için erkekler, zayıflıklarını göstermede zorluk çekiyor. Bir arkadaşa ihtiyaç duyma ise feminen bir davranış sayıldığı için bir nevi zayıflık göstergesi olarak kabul ediliyor.

Yalnızlık, şiddet ve öfke problemleri ortaya çıkıyor

Zayıflıklarını ve ihtiyaçlarını sergileyemeyen bir erkek ise arkadaşlıktan ve onu feminen gösteren her şeyden uzak durmaya başlıyor. Yalnızlık, şiddet ve öfke problemleri ise bu noktada baş gösteriyor.

Uzmanlar, “İnsan doğamızla çarpışan bir kültürde yaşıyoruz. Eğer çocuklarımızı kendi doğasına aykırı bir şekilde büyütürsek, yetişkinliğe eriştiklerinde sosyal hayatlarında sorun yaşamaya başladıklarında şaşırmamalıyız” diyor.

Etiketler arkadaşlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800