En çok kullanılan beden dilleri ve anlamları

Beden dili, duygu ve düşüncelerimizi açığa vurmak için en etkili adımdır. Yüz ifadeleri, duruş şekli ve jestler beden dilini gösterir. Beden dili işaretlerini okuyabildiğimizde sağlıklı iletişimler kurabiliriz. İşte günümüzde en çok kullandığımız beden dilleri ve anlamları...

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
Beden dilleri ve anlamları
Beden dilleri ve anlamları

İletişim gerçekleştirmenin pek çok yolu vardır. Sözlü iletişim dışında duygularımızı ve söylemek istediklerimizi beden dilimiz ve mimiklerimizle de anlatabiliriz. Beden dili, bir kişinin ne düşündüğü ve ne hissettiği hakkında çok şey açıklar. En çok kullandığımız beden dili ve anlamlarını sizler için derledik.

Tırnak yemek
Tırnak yemek

Tırnaklarını yiyen bir kişi genellikle stresli ve sinirlidir. İnsanlar tırnak yemek dışında daha çok tırnaklarını ısırırlar. Bu durum kendine güvensizliği de gösterir.

Göz teması
Göz teması

İletişim kurarken göz teması çok önemlidir. Karşınızdaki kişinin söylediklerinizi kabul etmesini istiyorsanız göz teması kurmalısınız. Ancak sürekli olarak göz teması kurmak karşınızdaki kişi rahatsız edeceğinden arada bir bakışlarınızın yönünü değiştirmelisiniz.

Sakal veya çene okşamak
Sakal veya çene okşamak

Biri çenesini ya da sakalını okşadığında bu hareket, kişinin derin düşünce içerisinde olduğunu gösterir. Böyle yapan bir kişi genellikle, bir konu hakkında karar vermeye çalışıyordur.

El sıkışma hareketi
El sıkışma hareketi

El sıkışma hareketinin anlamı duruma göre değişebilir. Bir kişi sert el sıkışıyorsa güçlü ve rekabetçidir. Hafif el sıkışan insan durum ve kişiyle ilgilenmeme anlamına gelebilir.

Kolları göğüs hizasında çapraz tutmak
Kolları göğüs hizasında çapraz tutmak

Kollarınızın göğüs hizasında durması savunma olarak görülür. Bu şekilde durmak karşınızdaki kişinin düşüncelerine ve görüşlerine katılmadığınız anlamında yorumlanabilir. Ancak çapraz duran kollarınız karşınızdaki kişiye güven de önerebilir. Kişi tebessüm ederek geriye yaslanmış bir şekilde kollarını çaprazlarsa, durumu kontrol altına almış hissediyordur.

Eli yanağa yerleştirme hareketi
Eli yanağa yerleştirme hareketi

Elinizle yanağınıza dokunduğunuzda, karşınızdaki kişiye söylediklerini dikkatlice dinlediğiniz ve değerlendirdiğiniz mesajını verirsiniz.

Kaşları kaldırmak
Kaşları kaldırmak

Bir kişinin kaşlarını kaldırması genellikle onaylamama anlamına gelir. Ancak kaşlarını kaldırmış bir kişi sizden cevap da bekliyor olabilir. Kaşlarını kaldırma hareketi, konudan konuya göre farklılık gösterebilir.

Buruna dokunmak
Buruna dokunmak

Burnunuza dokunmak genel olarak kötü algılanır. Dürüstlük gerektiren bir konuşmada biri burnuna dokunuyorsa, söylediği her şeye inanmamalısınız.

Saç bükmek
Saç bükmek

Saç bükme, saçla oynama hareketi genellikle flört olarak algılanır. Ancak bir iş görüşmesinde ya da bir toplantıda saçlarınızı büküyorsanız, sadece gergin gözükürsünüz.

Oturma şekli
Oturma şekli

Bir kişinin oturma pozisyonu kişi hakkında çok fazla bilgi verir. Dik oturan bir kişi kendine güveniyordur, koltuğun ortasında oturan bir kişi kendinden emindir. Kişi eğer bacak bacak üstüne atmış oturuyorsa rahat, kollarını birbirine çapraz bağlamış oturuyorsa kızgın, elleri kucakta oturuyorsa kapalı fikirli anlamına gelir.

Parmaklara dokunma
Parmaklara dokunma

Eğer sürekli parmaklarınıza dokunuyorsanız ya da parmaklarınızla bir yere vuruyorsanız bu hareket sabırsız ve gergin olduğunuzu gösterir.

Etiketler beden dili
Yorumlar
Kalan Karakter 800