Basit ve etkili 10 yatırımcı tavsiyesi

Yatırımcılar için pek çok öneri mevcut... Ancak, çoğu zaman karmaşık ve anlaşılması zor tavsiyelerle karşılaşabiliriz. İşte size basit ancak son derece etkili 10 yatırımcı tavsiyesi...

Güncelleme:

Erken gir, geç çık

Yatırım yapmaya mümkün olduğunca erken yaşta başlayın, sabırlı olun ve keyifle zaman içerisinde yatırımlarınızın büyümesini izleyin.

Sürekli yap

Her ay elinden gelen maksimum miktarda tutarı yatırım hesabınıza aktarın.

Sepet hazırla

Kısa vadede ihtiyacınız olabilecek kadar paranızı likit yatırımlarda değerlendirin ancak uzun vadeli yatırımlarınız için farklı yatırım araçlarını tercih edin.

Devlet desteği al

BES gibi devlet katkısı olan yatırımları değerlendirerek kazanç elde edin.

Alım-satım zamanlarını belirle

Yatırımlarınızı hangi fiyattan alacağınızı ve satacağınızı planlayın. Bir yatırımınız zarar ediyorsa paniğe kapılmadan ve zararınız büyümeden satma planları yapın.

Dengeyi sağla

Yatırım sepetinizdeki araçların dağılım oranlarına karar verdikten sonra dönemsel olarak bu oranları kontrol edin, gerekiyorsa değişiklik yapın.

Mucize bekleme

Kimi zaman yatırımlarınız beklentilerin altında kalabilir ya da her zaman doğru olanı yapmamış olabilirsiniz. Ancak önemli olan bunu fark etmek ve bir dengeye oturtmak.

Uzun tut

Aldığınız uzun vadeli yatırım araçlarını, diğer yatırım araçlarının anlık yükselişlerden etkilenerek değiştirmeyin.

Bilmediğini alma

Bilmediğiniz, tanımadığınız yatırım araçlarına yatırım yapmayın. Önce okuyun, dikkatlice araştırın, bilgilenin sonra alın. Eş-dost tavsiyesi ve tüyo ile yatırım yaparak paranızı riske atmayın.

Uzmana danış

Anlamadığınız, bilmediğiniz konuları uzmanına danışın. Yatırımınızı kendiniz de yapıyor olsanız, dönemsel olarak uzmanlarla üzerinden geçin, kontrol edin.

Etiketler Yatırım
Yorumlar
Kalan Karakter 800