Bağ-kurlulara müjde! Prim sürelerine düzenleme geliyor

BAĞ-Kur'luların emekliliği için gereken 9 bin prim gün sayısı şartına yeni düzenleme getirileceği açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, prim gün sayısının düşürülmesi talebini olumlu karşıladı.

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşerek, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şemsiyesi altında olan 4a ve 4b yani eski deyimiyle SSK ve BAĞ-KUR'lular arasında emeklilik için prim ödeme gün sayısı açısından farklılıklar olduğuna dikkat çekti ve ATO üyelerinin de aralarında bulunduğu BAĞ-KUR'lu işverenlerin emekliliği için gerekli olan 9 bin prim gün sayısının düşürülmesini Bilgin'den talep etti.  ATO tarafından yapılan açıklamaya göre Bilgin, bu talebi olumlu karşıladı.

Bilgin, işverenlerin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısında düzenlemeyi içeren bir çalışma içinde olduklarını belirterek,  BAĞ-KUR'luların tamamının aynı şekilde değerlendirilmeyeceğini ve istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını anlattı.

SSK ve BAĞ-KUR'luların farkı ne?

SSK'da 7 bin 200 prim günü ile kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşını doldurduğunda emekli olabiliyor.

BAĞ-KUR'lular ise kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaş ve 9 bin prim günü koşullarını sağlanması durumunda emeklilik hakkı kazanabiliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800