Tutumlu olayım derken zararlı çıkmayın

Ne kadar titiz davranırsanız, o kadar az harcama yaparsınız gibi düşünmek cazip gelebilir. Ancak, düşük harcama alışkanlığınızın sizi güvenli bir limana götürdüğü yanılgısına kapılmayın. Zira bazı durumlarda cimri davranmak, zarar etmenize yol açabilir.

Güncelleme:

Toptan alışveriş yapmak

Bazı ürünleri toptan alarak kar etmeniz mümkün. Ama bunu her zaman kullandığınız ve bildiğiniz ürünler için yapın. Daha önce hiç denemediğiniz bir deterjanı 10'lu pakette alıp ilk yıkamadan sonra memnun olmazsanız ne olacak? Yemek alışverişlerinde toplu alımları düşünmekte yarar var. Tüketemeyeceğiniz kadar çok şey almayın.

İndirimleri doğru değerlendirmemek

İndirimli ürünleri her zaman takip edin ve inceleyin. Ama bir ürünün indirimde olması sizi yanıltmasın. Eğer ihtiyacınız olan bir ürün değilse, indirim de olması onu almanız gerektiği anlamına gelmiyor. İndirimde bir ürün alarak kara geçmiş olmuyorsunuz.

Tamiri ertelemek

Zamanında yaptıracağınız tamirler sizi daha büyük masraflardan kurtarır. Küçük bir tamir masrafından kaçınarak tutumlu olduğunuzu düşünmeyin. Kısa dönemde belki kardasınız ama bu ertelemeler size daha çok iş çıkarır.

Kalite aramamak

Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye bir söz var. Her zaman en hesaplı olan en ucuz olan değildir. Bazen ucuz olanlar düşük kaliteli oldukları için sizi yarı yolda bırakır. Çok ucuza aldığınız o bisiklet belki ilk yolculukta sizi zora sokacak. Bazen bir ürüne daha çok para vermeniz, uzun vadede sizin için daha hesaplı olabilir.

Kötü beslenmek

İyi beslenmek bazen pahalıya geliyor gibi gözükebilir ve daha az para harcamak için bir kaç hamburger ile karnınızı doyurmayı seçebilirsiniz. Ama kötü beslenmeyi alışkanlık haline getirirseniz obezite, diyabet ve kalp hastalıklarına davetiye çıkarırsınız. Özetle sağlıklı yemekten kıstığınız para doktor masraflarına gider.

Aslında sağlıklı beslenmek daha hesaplı. Gazlı içecekler yerine su için. Deneyin, sonucu göreceksiniz.

Sigorta yaptırmamak

Kendinizi sağlıklı hissettiğiniz için sigortaya çok para harcamak istemiyor olabilirsiniz. Beklenmedik durumlara hazırlık olmak her zaman yararınıza olur. İyi bir fiyat almak için araştırma yapın ama sigortasız kalmayın.

Seyahat yapmamak

Tutumlu insanlar seyahat yapmayı çok büyük bir masraf olarak görürler. Evet, tatile çıkmak pahalı ama işten kafanızı kaldırmamanız da çok kötü. Hem sizin, hem de yanınızda çalışanlar için.

Eşya biriktirmek

Değerlendirebileceğinizi düşündüğünüz için her şeyi saklıyorsunuz. Bir gün ihtiyacınız olur diye hiç birini atmaya kıyamıyorsunuz. Bu fazla eşyalarınız yüzünden ihtiyacınız olmadığı halde büyük bir evde oturmak zorunda kalıyorsunuz ya da onlar için bir depo tutuyorsunuz. Hayatınızı sadeleştirerek tutumlu olabilirsiniz, eski eşyalara tutunarak değil.

Yorumlar
Kalan Karakter 800