TESK: Araç muayene ve sigorta ücretleri düşürülmeli

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene ve sigorta ücretlerindeki artışın trafikte usulsüz kullanıma yol açtığını savundu. Palandöken, yüksek muayene, sigorta ve vergi tutarlarının düşürülmesini istedi.

Güncelleme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında muayene ve sigorta ücretlerindeki artışların trafiğe kayıtlı her beş araçtan birinin trafikte usulsüz dolaşmasına yol açtığını belirterek söz konusu tutarların düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Trafikteki 27 milyon 334 bin araçtan 5 milyon 600 bininin sigortasız olduğunu belirten Palandöken açıklamasını, "Muayene, vergi ve sigorta ücretlerindeki artışlar, ülkemizde trafiğe kayıtlı her beş araçtan birinin trafikte usulsüz dolaşmasına yol açıyor.

Yetkili kuruluşun muayene ücretlerinden aldığı tutarlar esnaf ve vatandaşlarımız için oldukça yüksek. Bunun içerisinde çoğu, vergi borcunu veya sigortasını dahi ödeyemiyor. Bir aracın vergi borcu ödenmeden muayenesinin yapılmasına da izin verilmiyor.

Trafikte muayenesiz ve sigortasız araç dolaşmaması için bu ücretler düşürülmeli. Fenni muayene süresi geçen araçlara uygulanan her ay yüzde 5'lik gecikme bedeli zammı da uzun dönem yaptırmayan için uygulanmalı" ifadeleriyle sonlandırdı.

Etiketler Sigorta Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800