Steam, Türk Lirası kullanımını sonlandırdı!

Dijital oyun mağazası Steam, Türk Lirası para birimini kullanımdan kaldırma kararı aldı ve bu değişiklik bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Türkiye'de sürekli olarak artan enflasyon ve yükselen döviz kuru etkisiyle alınan bu karardan sonraTürkiye için MENA-USD para birimi geçerli olacak.

Steam,Türkiye ve Arjantin'de dolar para birimine geçiş yapılacağını duyurmuştu. Bugün ise bu geçiş resmi olarak gerçekleşti. Oyun platformu, artık Türkiye'de MENA-USD para birimini kullanarak oyunları fiyatlandıracak. Bu para birimi, bölgesel olarak bazı Ortadoğu ülkelerinde de geçerli olacak. Geliştiricilerin MENA-USD para birimi için belirledikleri yerelleştirilmiş fiyatlar, sadece Türkiye için değil, ekonomik durumu zor olan bazı ülkeler için de geçerli olacak.

Kullanıcıların hesap bakiyeleri değişecek

Steam'den yapılan açıklamaya göre, Türk Lirası'nın kullanımdan kaldırılması nedeniyle kullanıcıların hesap bakiyeleri de MENA-USD'ye çevrilecek. Bu çevrim işlemi için güncel dolar kuru esas alınacak ve bu kur, oyun satın alımlarında da geçerli olacak. Örneğin, bir oyunun fiyatı 10 MENA-USD ise, güncel kura göre (19 Kasım, saat 23.20 = 28,58 TL), kullanıcılar 258,78 TL ödeyerek oyunu satın alabilecekler.

Bazı oyunların fiyatları, bu değişiklik nedeniyle beklenenden daha yüksek olabilir. Bu durumda, geliştiricilerin zaman içinde MENA-USD için düzenlemeler yapması bekleniyor, bu nedenle fiyatlar konusunda birkaç saat beklemek uygun olabilir.

Etiketler Steam
Yorumlar
Kalan Karakter 800