Steam eski Windows sürümlerine desteğini sonlandırıyor

Steam, eski işletim sistemi olan Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 için güncelleme desteğini sonlandırıyor.

Güncelleme:

Steam'in bazı temel özellikleri, Google Chrome'un özelliklerine dayanıyor. Ancak Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 için Google Chrome desteği olmadığı için, Steam üzerinde bazı özellikler tam anlamıyla işlev göstermiyor. Bu sebeple Steam, destek sağlamayı sonlandırma kararı aldı. 

Steam destek sayfasında paylaşılan bilgilere göre, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 desteği resmi olarak sona erdi.  Kullanıcılar, 1 Ocak 2024 itibarıyla herhangi bir güncelleme almayacakları gibi güvenlik güncellemelerinden de yararlanamayacaklar.

Steam Destek, teknik sorunlarla karşılaşan kullanıcılara bu işletim sistemlerini kullandıkları durumda yardım etmeyecek. Güncelleme olmadığı için Steam uygulamasında olası bir özellik bozukluğu durumunda düzeltme yapılamayacak.

Steam eski Windows sürümlerine desteğini sonlandırıyor resim: 0

Geçtiğimiz ay Steam tarafından paylaşılan istatistiklere göre, Windows 7 kullanan oyuncuların oranı yüzde 0.78 iken, Windows 8.1 kullanıcı oranı yüzde 0.17 olarak belirlendi. Bu nedenle, bu değişiklikten etkilenecek kullanıcı sayısının sınırlı olduğu söylenebilir.

Microsoft, Ocak 2020'de Windows 7 ve Ocak 2023'te Windows 8.1 için güvenlik güncellemelerini ve teknik desteği sona erdirdi. Bu da eski sürüm kullanıcıları için internet bağlantısı sağlandığında yeni çıkan zararlı yazılımlara maruz kalma riskini artırıyor. Bu bağlamda eski sürüm kullanan kullanıcılar, güncelleme yapmayı düşünmeliler. 

Etiketler Steam Windows
Yorumlar
Kalan Karakter 800