Paradurumu.com’dan dolar kuru haberiyle ilgili düzeltme ve özür

16.03.2024 tarihli ‘’Dolar 15 gün sonra bu rakama yükselecek! 2002'den beri bir ilk yaşanıyor!’’ başlıklı haberimizdeki sehven hata ile ilgili açıklama…

Güncelleme:

16.03.2024 tarihli ‘’Dolar 15 gün sonra bu rakama yükselecek! 2002'den beri bir ilk yaşanıyor!’’ başlıklı haberimizde editöryal olarak sehven bir hata olmuştur.

Haberin içerisindeki bilgiler şu şekildedir;  

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), her ay periyodik olarak yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin Mart ayı raporunu geçtiğimiz günlerde açıkladı. Paylaşılan raporda, ekonomi piyasalarında söz sahibi 70 katılımcının yanıtlarına yer verilirken, 31 Mart itibarıyla görülmesi beklenen dolar kuru da belli oldu. 

Ekonomi piyasalarında söz sahibi 70 katılımcıya yöneltilen "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? (TL) sorusuna katılımcılar, 31 Aralık 2024 tarihinde görülmesi beklenen dolar kuru için 40,5344 TL seviyesini işaret etti.

Açıklanan oranlar sonrasında KKM'den çıkışlarının yüzde 0.3 oranına kadar düşüş gösterdiği gözlemlendi. Yeni ekonomi politikalarıyla beraber KKM'den TL'ye geçişi teşvik adımlar atmayı hedefleyen TCMB, bir yandan da bankalar aracılığıyla kullanacağı teşviklerin yeni programını oluşturmaya başladı.

 Özür açıklaması

Merkez Bankası anketine göre; '31 Aralık 2024 tarihinde görülmesi beklenen 40,5344 TL dolar kuru' sehven editöryal bir hata olarak 15 gün sonrası (31 Mart) için yazılmıştır.

Hata anlaşılır anlaşılmaz düzeltilip, İletişim Başkanlığı'nın açıklama haberi de sitemizde yayınlanmıştır. 

Tamamen sehven ve editöryal olan bu hata için okuyucularımızdan ve kamuoyundan özür dileriz.
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800