Önemli finansal hatalar ve kaçınma yolları

Finansal istikrara giden yola nasıl gideceğinizi mi merak ediyorsunuz? İşte 30′lu yaşlarında insanların yaptığı 5 önemli finansal hata ve bunlardan neden kaçınmanız gerektiği...

Güncelleme:

Acil durum fonunun olmaması

Acil durum fonuna sahip olmak, hayatın ilerleyen dönemlerinde başınıza gelebilecek sıkıntılı durumlardan kaçınmanın anahtarıdır.

İdeal olarak, bu hesap üç ila altı aylık yaşam giderlerini kapsamalıdır, böylece iş kaybı veya maliyetli tıbbi sorunlar gibi beklenmedik durumların üstesinden gelebilirsiniz.

Acil durum fonunuzu bir yatırım hesabına değil, bir birikim hesabına koymak akıllıca olacak, böylece hemen erişebilirsiniz.

Sigortanızın olmaması

Pek çok insan sigorta yaptırmaktan hoşlanmaz çünkü asla kullanmayacağını düşünürler ve gereksiz ödeme yapmak istemezler.

Ancak sigortasız olmanın sonuçları o kadar büyüktür ki sizi finansal olarak zor duruma sokabilir. Örneğin, tıbbi acil durum veya iş kazası finansal gidişatınızı değiştirebilir.

Kredi kartının sürekli asgarisini ödemek

Kredi kartınızın sürekli asgari tutarını ödemeniz mevcut olan borç durumunu arttırabilir veya sürekli yüksek borçlu olarak görünmenize neden olabilir. Bu durum da kredi notuna olumsuz olarak yansır. Borçlarınızı ne kadar hızlı öderseniz, 30′lu yaşlarınızda giderek daha önemli hale gelen diğer finansal hedeflere o kadar çok para kalır.

Emeklilik için biriktirmemek

30′lu yaşlarındayken emeklilik çok uzak görünebilir. Ancak şimdi emeklilik için biriktirdiğiniz her paranın 40′lı ve 50′li yaşlarınızda biriktirdiğiniz paradan daha fazla bileşik faiz getireceğini unutmayın. Yapabileceğiniz katkıları maksimuma çıkaramıyorsanız, her zam aldığınızda birikim için ayıracağınız miktarı artıracağınıza dair kendinize söz verin.

Kendiniz için biriktirmeden önce çocuklarınız için biriktirmek

Ebeveyn olduğunuzda, çocuklarınızın ihtiyaçlarını kendinizin önüne koymak istersiniz. Ancak kendi emekliliğiniz için para biriktirmeden önce çocuklarınızın üniversite eğitimi için para biriktirmek yanlış olabilir.

Burslar, daha uygun okullar veya uygun kredili kolejler için ödeme yapmanın birçok yolu var.  Ama emeklilik için birikim yapmaktan başka bir yol yok.

Yorumlar
Kalan Karakter 800