Olumlu düşünün, kazanın!

Araştırmacılar, kişilerin neşesini, enerji düzeyini, kaygılarını, genel yaşamdan memnuniyetini, pozitif düşünce yatkınlığını değerlendirerek tüm bunların sağlıkları üzerindeki etkisini inceledi.

Güncelleme:

Umut daha iyi kararlar almanızı sağlıyor

Umut ve pozitiflik, insanların daha iyi sağlık ve yaşam kararları almasına ve uzun vadeli hedeflere daha fazla odaklanmasına yardımcı oluyor. Çalışmalar, olumsuz duyguların bağışıklığı zayıflatabileceğini gösteriyor.

Araştırmalar, olumlu bakış açısı ile sağlık arasında kesinlikle güçlü bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Olumlu bir tutumun, travmatik beyin hasarı, felç ve beyin tümörleri dahil olmak üzere birçok sonucu iyileştirdiği ifade ediliyor.

Bakış açısı iyileştirilmeli

Uzmanlar, bakış açınızı iyileştirerek kalp hastalıkları riskinizi azaltmak için adım atabileceğinizi söylüyor.

Daha fazla gülümseyin

Kansas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, gülümsemenin -hatta sahte gülümsemenin- stresli durumlarda kalp atış hızını ve kan basıncını düşürdüğünü buldu. Bu nedenle, sırada beklerken ya da bir iş, aile durumu için sinirlenirken ayaklarınızı yere basarken birkaç dakikalık komik videolar izlemeyi deneyin.

Müzik dinleyin

Örneğin, trafik sıkışıkken sinirlenmek yerine, arabaya sahip olduğunuzu ve trafikle ilgili kesinlikle yapabileceğiniz hiçbir şey olmadığını kabul ederek, müzik veya haber dinleyerek zamanınızı geçirebilirsiniz.

Kendinizi güçlendirin

Dayanıklılık, stresli veya olumsuz durumlara, kayıplara uyum sağlama yeteneğidir. Uzmanlar, dayanıklı olmak için yapabilecekleriniz:

Aileniz ve arkadaşlarınızla iyi ilişkiler kurun.

Değişimin hayatın bir parçası olduğunu kabul edin.

Sorunların ortadan kalkmasını ummak ya da kendi kendilerine çözülmesini beklemek yerine sorunlar için harekete geçin.

Yorumlar
Kalan Karakter 800