Mevduat faizlerinde rekor yükseliş! %65 yüksek faizli mevduat verildi!

Mevduat faizlerindeki yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Merkez Bankası’nın TL zorunlu karşılıklara ödeyeceği faizi almak isteyen bankalar mevduat faizlerindeki oranları arttırıyorlar.

Güncelleme:

Geçtiğimiz haftaya göre yine artış gösteren mevduat faizlerinde son oranlar ne?  

Mevduat faizlerindeki hareketlilik devam ederken açıklanan son oranlara göre Merkez Bankası tarafından yapılacak olan TL zorunlu karşılıklara yaptığı faiz ödemesini almak isteyen bankalar faiz oranlarını %65’e kadar yükseltiyorlar. Ortalama 1-3 ay vadeli TL mevduat faizleri ise %52 bandında seyrediyor. 

Mevduat faizlerinde son durum!  

Açıklanan mevduat oranlarına göre; 1-3 ay vadeli TL mevduat faizlerinde ortalama oran 16 Şubat haftasında bir önceki haftaya göre 1,10 puanlık artışla yüzde 52,03'e yükselerek 21 yılın zirvesine yaklaşmak üzere. TL mevduat faizleri son olarak 22 Aralık 2023 haftasında yüzde 52,60 faiz oranıyla 21 yılın zirvesine çıkmıştı. Yeni yılla birlikte mevduat faizlerinde bir süre düşüş yaşanmıştı. Ancak açıklanan oranlara bakıldığında mevduat faizlerinin şimdi tekrar yükseliş eğilimine geçtiği gözlemleniyor.  

TL mevduatlarından büyük bir gelir elde eden bankalar faiz oranlarını yükseltmeye devam ederken Merkez Bankası’nın TL zorunlu karşılıklara yaptığı faiz ödemesi de bankaların faizlerinin yükselmesinde büyük bir etken oluyor. Her hafta cuma günü hesap kapama işlemi yapan bankalar geçtiğimiz hafta 10 milyon TL’nin üzerindeki hesaplar için %65’e kadar yüksek faizli TL mevduatı verdiler.  

Yorumlar
Kalan Karakter 800