Kurban Bayramı'nda gidilebilecek vizesiz yurt dışı rotaları

9 günlük Kurban Bayramı tatiline sayılı gün kaldı. Bayramı gezerek, yeni yerler görerek değerlendirmek isteyenler ve yurt dışına gitmeyi düşünenler için vizesiz gidilebilecek rotalar bulunuyor. İşte Kurban Bayramı’nda vizesiz gidilebilecek yurt dışı rotaları…

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
Bakü
Bakü

Kurban Bayramı tatilini farklı bir coğrafyada geçirmek isteyenler için Azerbaycan'ın başkenti Bakü cazip bir seçenek.

Bakü, tarihi ve modern mimari yapıları, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla da dikkati çekiyor. İçerişehir, Haydar Aliyev Kültür Merkezi ve Şirvanşahlar Sarayı gezilebilir.

Priştine
Priştine

Kosova'nın başkenti Priştine, Türkiye'den vizesiz gidilebilen destinasyonlardan bir diğeri.

Avrupa'nın en yeni başkentlerinden biri olan Priştine, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkati çeken bir destinasyon. Şehirdeki tarihi yerler, müzeler ve lezzetli Kosova mutfağı deneyimlenebilir. Priştine'de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Kosova Ulusal Müzesi, Skanderberg Heykeli ve Fatih Cami geliyor.

Kuzey Makedonya- Üsküp
Kuzey Makedonya- Üsküp

Kuzey Makedonya da Türkiye'den vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp, Türk kültürü ile bütünleşmiş tarihi ve mimari dokusuyla ilgi çeken bir rota. Üsküp Kalesi, Taş Köprü, Mustafa Paşa Camii gibi yerleri ziyaret edilebilir.

Tiflis
Tiflis

Kurban Bayramı tatili için Tiflis'e gidilecekse Özgürlük Meydanı, Sameba Katedrali ve Barış Köprüsü görülebilir. Hinkali ve haçapuri ise seyahat esnasında tadılabilir.

(Enuygun)

Yorumlar
Kalan Karakter 800