Kötü finansal kararlar ve kaçınma yolları

İnsanların para durumları söz konusu olduğunda aldıkları en kötü finansal kararlardan bazıları ve bunlardan kaçınma yolları...

Güncelleme:

Para biriktirememek

Aylık bütçe oluşturarak birikime başlayabilirsiniz. Herhangi harcama yapmadan önce aylık gelirinizin en az %10'unu birikime ayrılmalı. Bu, birikim hedeflerinize bağlı kalmanızı çok daha kolay hale getirecek.

Gençken çok fazla harcama yapmak

Üniversiteden mezun olursunuz, ilk maaşınızı alırsınız. Ve şimdi gerçekten hiç para kazanmadığınız zamanlarda yapamadığınız şeyleri yapabilirsiniz.

Muhtemelen 30'lu veya 40'lı yaşlarınızdaki gibi finansal yükünüz de yoktur. Bu yüzden, siz o muhteşem yaşların tadını çıkarırken, birikimlerinizi arka plana atarsınız.

Kendinizi kolayca harcama olayına kaptırabilirsiniz. Ancak geleceğinizi düşünmeyi unutmayın. Evet, genç olabilirsiniz ve evet, birikime başlamak için zamanınız olabilir. Ancak hiçbir şey kaybedilen zamanın ve birleştirmenin gücünün yerini alamaz. Bu nedenle nasıl bütçe yapacağınızı öğrenin ve gelecekteki finansal sağlığınızı isteklerinizden daha fazla önceliklendirin.

Gereksiz satın almalar yapmak

Pek çok kredi kartı borcu, gerçekten ihtiyacınız olmayan şeyleri satın aldığınızdan olur. Bu işlemler oldukça hızlı bir şekilde artabilir ve siz farkına bile varmadan, oldukça yüksek bir kredi kartı borcunuz olabilir. Kredi kartınızı mümkün olduğunuzca az kullanmaya çalışın ve borç geri ödeme planı oluşturun.

Kredi kartı borcunu ödememek

Kredi kartınızı acil bir durumda kullanmanız gerekiyorsa veya gereksiz bir borcunuz varsa, yapabileceğiniz bir sonraki en kötü şey kredi kartı borcunuzu ödememek olacak. Bu yüksek faizli kredileri ödemeye öncelik vermemek, zaman içinde borcunuz için maksimum faiz tutarını ödeyeceğiniz anlamına gelir.

Finansal kararları ertelemek

Borç ödemek, tasarruf etmek, yatırım yapmak vb. gibi önemli finansal kararları ertelemek yapabileceğiniz büyük hatalardan bazıları. Çok fazla kişi, bunun üstesinden gelmek için bir şeyler yapıyor. Ancak harekete geçmek yerine çok fazla zaman harcıyorlar. Günler, haftalar, aylar, yıllar geçiyor ve hala zamanları olduğunu düşündükleri için hiçbir ilerleme kaydedilmiyor. Bu yüzden başlamak için beklemeyi bırakın ve finansal geleceğinizi şimdiden planlamaya başlayın.

Yedek planın olmaması

Yedek plana sahip olmak, temelde sizi plansız ve pahalı yaşam olaylarından korur. Parayla olumlu bir ilişkiniz olması için bir yedek plana ihtiyacınız var.

Yorumlar
Kalan Karakter 800