İşyerinde zihinsel huzur için öneriler

İnsanların hayatlarını gerçekten kontrol altına alacakları bir ekonomi inşa etmeleri için çalışmalar yürüten Yeni Ekonomi Vakfı - New Economics Foundation, zihinsel refah için beş yol olduğunu belirtiyor.

Güncelleme:

Bağlantı kurmak

Sosyal ilişkiler refah için yaşamsal öneme sahiptir. Kısa önemsiz epostalar yerine ofis içinde yüzyüze bire bir iletişim kurmak bazen inanılmaz değişimlere yol açabilir. Sosyal bağı güçlendirmek için e-postaları kapatmak veya günlük periyotlarda kontrol etmek harika bir yöntemdir.

Küçük değişiklikler büyük etkiler

İş yerinde stres ve kaygıların yönetilmesine iyi bir örnek ofis içinde ya da dışında egzersiz yapmaktır. Metroyla işe giderken kalabalık rahatsız ederek güne olumsuz bir şekilde başlatmanıza neden oluyorsa erken kalkarak ve yolculuğun geri kalan kısmına yürümek faydalı olacaktır.

Hızınızı yakalayın ve farkında olun

Kendimize farkındalığımızı arttırmak için zaman vermek, akıl yürütmemizi, düşüncelerimizi ve diğer insanlarla etkileşim kurmamızı kolaylaştırır. Çalışırken veya öğle yemeğinde yeni bir yer bulmak için farklı bir yol düşünün ve anı tadın ve gereksiz koşturma olmadan düşünmeye zaman tanıyın.

Sürekli kişisel gelişim

Dikkatli olmak meslektaşlarımızla ve çevremizle bağlantımız zihinsel sağlığımız için önemlidir, ancak öğrenmeye devam etmek de faydalıdır. Zamanı öğrenmeye adamak, dünyada daha büyük bir amaç duygusu verir. Öğrenilen yeni şeyleri toplantılarda, tartışmalarda veya iş yerindeki rollere uygulamak tatmin hissini geliştirir. Yemek pişirmeyi öğrenme, yeni bir hobi edinme, bisikletinizi tamir etme veya hatta bir dil öğrenme kursu için kaydolma, herkesin beceri repertuvarına katkıda bulunabilir, ancak daha da önemlisi, refah ve başarı hissini doldurur.

Değişime hazır olun

Zihinsel sağlık toplumda ve iş yerinde daha söz edilir olmakla birlikte, çalışanlar, yöneticiler ve CEO'lar, bu endişeleri giderecek hükümlerin yerine getirilmesi gereğini anlamışlardır. İşçilerin stres, kaygı ve depresyonunun uyarı işaretlerini tanıyan Yetenek Geliştirme Yöneticileri gibi daha fazla pozisyon işe alınmaktadır.

Zihinsel sağlığın da molalara ihtiyacı var

Depresyon, kaygı ve stres zihinsel sağlık sorunlarının kaynakları arasında gösteriliyor. Bu tür sorunlar yaşadığını düşünmeyen insanlar bile, bazen hayatta kısa bir molaya ihtiyaç duyuyor. Genelde farkında olmasalar da birçok insan bir şekilde zihinsel sağlık sorunlarıyla baş etmek zorunda kalıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800