İşte kredi kartının avantajları ve dezavantajları

Kredi kartları, finansal durumunuzu etkin bir şekilde yönetmenize yardımcı olabilecek etkili bir araçtır. İşte kredi kartlarının getirdiği faydalar ve dikkat edilmesi gereken noktalar...

Güncelleme:

Kredi notu nedir? 

Kredi notu, borç geçmişinizi ve zamanında geri ödeyip ödemediğinizi gösteren bir karnedir. Ev kredisi, araba kredisi almak, araba kiralamak ve birçok işlem için kredi notuna ihtiyacınız var.

Kredi notunuzu yükseltmenin en kolay yollarından biri, kredi ve kredi kartı borçlarınızı tam ve zamanında ödemek. Düzenli ödeme yapmanız, gelecekte olabilecek kredi işlemleriniz için işinizi kolaylaştırır.

Kredi kartının avantajları

Acil durumlar

Kredi kartı kullanmanın avantajlarından biri de ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilmeniz. Arabanızla veya evinizle ilgili tamir gibi işlemler için aniden paraya ihtiyacınız olabilir. Maaş gününe daha zaman varsa ve kenarda acil durum fonunuz yoksa kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz.

Zamanında ödeyin

Kredi kartları yüksek faiz oranlarına sahip olsa da, her ay ekstre borcunuzun tamamını öderseniz herhangi bir faiz borcunuz olmaz. Böylece borç sarmalına girmezsiniz.

Güvenlik

Yanınızda yüksek miktarda nakit para bulundurmanıza gerek olmaz. Mağazada alışveriş yaparken tek adımda ödeme yapabilirsiniz.

Kolaylık

Kredi kartı kullanmanın avantajlarından bir diğeri de kolay olması. Ne kadar nakit paranız olduğu konusunda endişelenmenize gerek yok.

Nakit avans

Acilen nakit paraya ihtiyacınız varsa kredi kartınız ile alabilirsiniz. Ancak, nakit avans faizleri yüksek. Aldığınız parayı mümkün olan en kısa sürede geri ödemeniz çok önemli.

Üye ayrıcalıkları

Kredi kartına sahip olmak birçok avantajı beraberinde getirebilir. Havayolu milleri, puanlar, indirimli alışveriş fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Kredi kartının dezavantajlar

Yüksek faiz oranları

Kredi kartlarının en büyük dezavantajı yüksek faiz oranlarına sahip olması. Ödemelerinizi zamanında yapmadığınız durumda borçlarınız katlanarak artar.

Dürtüsel satın alma

Kredi kartının rahatlığına sahip olduğunuzda ihtiyacınız olmayan şeyleri bir anda satın alabilirsiniz. Kullanımı kolay olduğundan, kendinizi kredi kartınız olmasa yapacağınızdan daha fazla alışveriş yaparken bulabilirsiniz.

Yıllık ücretler

Kredi kartları genellikle yıllık ücret alır. Her yıl ne kadar ücret ödeyeceğiniz, kartın türüne ve herhangi bir anlaşmanız olup olmamasına bağlıdır. Eğer bu ücreti ödemek istemiyorsanız, aidatsız kartları kullanabilirsiniz.

Eğer kredi kartı borcunuzun asgari tutarını düzenli olarak ödemiyorsanız kredi notunuz düşer. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800